Δέκα χρόνια κάθειρξης για το ΑΤΜ στο Λεοντάρι

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 22:09

Με δέκα χρόνια κάθειρξης τιμώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δύο Ρουμάνους που «χτύπησαν» σε ΑΤΜ του Λεονταρίου Καρδίτσας με τη μέθοδο Plofkraak πριν από τρία περίπου χρόνια. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λάρισας ουσιαστικά διατήρησε την ίδια ποινή που είχε επιβάλει και το ΜΟΔ πριν από μία διετία.

Οι δύο άνδρες, 33 και 34 ετών πλέον, τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου του 2016 προκάλεσαν έκρηξη σε Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή (Α.Τ.Μ.) υποκαταστήματος Τράπεζας στο Λεοντάρι Καρδίτσας, από το οποίο απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 14 περίπου χιλιάδων ευρώ.

Οι δράστες διοχέτευσαν μέσω της θυρίδας παραλαβής χρημάτων του μηχανήματος, μίγμα αερίων στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν σπινθήρα, με τη χρήση μπαταριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη. Με τη μέθοδο αυτή, γνωστή ως μέθοδος «PLOFKRAAK», οι δράστες διέρρηξαν το μηχάνημα και αφαίρεσαν τις κασετίνες, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.195 ευρώ.

Οι δράστες συνελήφθηκαν στον Προμαχώνα Σερρών. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε στενή συνεργασία του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δεδομένου ότι παρόμοιο περιστατικό με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχε λάβει χώρα και στη Νίκαια Λάρισας. Κάτι τέτοιο όμως δεν αποδείχθηκε από το πρώτο δικαστήριο και οι δύο άνδρες είχαν κριθεί αθώοι για το περιστατικό της Νίκαιας. Μαζί τους κατηγορούνταν και μία γυναίκα, η οποία αθωώθηκε από το πρώτο δικαστήριο.

Κρίθηκαν ένοχοι όπως πρωτόδικα για δύο πράξεις. Γι’ αυτήν της έκρηξης από κοινού, από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και για τη διακεκριμένη κλοπή από κοινού από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα. Συνολικά καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ο καθένας.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass