Η "Intercomm Foods" στη διεθνή έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 15:18
Από τη συμμετοχή στελεχών της Ιntercomm Foods στην έκθεση, της Φρατζέσκα Σαΐτη -Τσαγκούλη, του Στέργιου Τσαγκούλη με τη νέα γενιά της εταιρείας, τον Λευτέρη και τον Βασίλη-Οδυσσέα Τσαγκούλη Από τη συμμετοχή στελεχών της Ιntercomm Foods στην έκθεση, της Φρατζέσκα Σαΐτη -Τσαγκούλη, του Στέργιου Τσαγκούλη με τη νέα γενιά της εταιρείας, τον Λευτέρη και τον Βασίλη-Οδυσσέα Τσαγκούλη

Στη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Β. Αμερικής, την 65η "SUMMER FANCY FOOD SHOW", συμμετείχε και φέτος η λαρισινή επιχείρηση, επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων Intercomm Foods, δίνοντας το στίγμα των μελλοντικών εξελίξεων στον αγροδιατροφικό τομέα και πραγματοποιώντας ουσιαστικές επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού.

H ετήσια επαγγελματική έκθεση διοργανώθηκε στη Nέα Υόρκη από 23 έως 25 Iουνίου, στον τεράστιο εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Center από τον σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

H Intercomm Foods συμμετείχε στην έκθεση με ατομικό περίπτερο και της δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τα προϊόντα της στην αμερικάνικη αγορά και έγιναν πολλές συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία, ιδιαίτερα για τα προϊόντα φρούτου (κομπόστες). Άλλωστε η πρόσφατη ανακοίνωση από το Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τράμπ που αφορά στην αύξηση των δασμών εισαγωγής στις κινέζικες κομπόστες (+25%) δημιουργεί πολύ θετικές προοπτικές για τα ελληνικά προϊόντα. παρενθετικά να επισημάνουμε πως η σχετική απόφαση υπεγράφη πριν από 10 ημέρες. Για να γίνει αντιληπτό το όφελος, να τονίσουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι δασμοί για τα ελληνικά και τα κινέζικα ροδάκινα ήταν 17,5% και με την πρόσφατη αύξηση οι δασμοί για τα κινέζικα ανέρχονται στα 42,5%

Επίσης πρέπει να σημειωθεί και ένα αρνητικό ενδεχόμενο που αφορά στην αύξηση δασμών για τις πράσινες ελληνικές ελιές +17% . Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί αλλά η ΗΠΑ-ΕΕ είναι σε διαπραγματεύσεις.

Ενημερωτικά στη συγκεκριμένη έκθεση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης διοργάνωσης, εκτέθηκαν περισσότερα από 180.000 προϊόντα, οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 2.700 από 55 χώρες, μεταξύ των οποίων Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Αίγυπτος, Αργεντινή, Ινδία Τουρκία κ.ά. ενώ το σύνολο των επισκεπτών (διανομείς, λιανέμποροι, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών) από 100 χώρες έφτασαν τους 16.008. Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος που προσελκύει η έκθεση είναι και το γεγονός ότι το σύνολο των δημοσιογράφων που την προέβαλαν στις χώρες τους ήταν 1.100. Τα τρόφιμα που προβλήθηκαν στην έκθεση είναι γαλακτοκομικά προϊόντα, έτοιμα γεύματα, ορεκτικά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, μέλι, καφές, τσάι, μαρμελάδες, χυμοί, μη αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά, βιολογικά προϊόντα, gourmet, ιχθυηρά, σπεσιαλιτέ, κατεψυγμένα προϊόντα, σάλτσες, λάδι, ξύδι, ρύζι, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά (φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα), μπαχαρικά κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass