Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης Ρομά στα Φάρσαλα

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2019 16:01

Ο Δήμος Φαρσάλων, ήταν ένας εκ των δύο δήμων σε όλη τη χώρα, που προσκλήθηκε από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, για να παρουσιάσει το έργο που υλοποιεί για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή του.


Τον εκπροσώπησε η κ. Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., η οποία συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Διαχείρισης του Δικτύου «EURoma, που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, και παρουσίασε σε εκπροσώπους 15 χωρών, αντιπρόσωπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων αρμόδιων φορέων την κατάσταση του Δήμου Φαρσάλων και το πρόγραμμα της προσωρινής μετεγκατάστασης Ρομά.
Επίσης ανάφερε τις προσπάθειες και τον στρατηγικό σχεδιασμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα Φάρσαλα με δήμαρχο τον Άρη Καραχάλιο, για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση του πληθυσμού Ρομά.
Η εν λόγω παρουσίαση πήρε πολύ καλές κριτικές από τους διοργανωτές.
Τη συνάντηση χαιρέτισαν η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο Ιωάννης Φίρμπας, γενικός διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων, ο Δημήτρης Τρουλάκης, διευθυντής της ΕΥΣΕΚΤ και η ειδική γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά Αικατερίνη Γιάντσιου.
Η Tereza Epalza από τη Γενική Διεύθυνση Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Dora Husz από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης – τμήμα Συντονισμού κατά των Διακρίσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης για την Ευρωπαϊκή στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά μέχρι το 2020 ανέπτυξαν θέματα για τον σχεδιασμό της στρατηγικής για μετά το 2020. Ανέλυσαν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στα κράτη-μέλη, τα επόμενα βήματα και τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την υλοποίησή της σε εθνικό επίπεδο.
Ο Dominique Be από τη Γενική Διεύθυνση Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης – τμήμα Αναπηρίας και Ένταξης, μίλησε για την προστασία των ευάλωτων παιδιών στην ΕΕ, ενώ η κυρία Katja Vauhkonen από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Φινλανδίας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την επερχόμενη προεδρία της Φινλανδίας και τα ζητήματα των Ρομά.
Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκε η περίπτωση της Ελλάδας, όπου μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Καραγιάννη, επιστημονική συνεργάτιδα Νομικών Επιστημών της Ειδικής Γραμματείας, παρουσίασε την εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass