Συσπειρώθηκαν στα τρία μεγαλύτερα κόμματα οι ψηφοφόροι των Φαρσάλων

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ «ΧΑΛΑΡΗΣ» ΨΗΦΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2019 22:10

Στο 36,31% έφτασε η αποχή στα 48 εκλογικά τμήματα του Δήμου Φαρσάλων, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση 4,28% των πολιτών, οι οποίοι δεν προσήλθαν στην κάλπη σε σχέση με τις Ευρωεκλογές τις 26ης Μαΐου.

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι στις βουλευτικές εκλογές η εκλογική δύναμη μέτρησε απώλειες 388 ψηφοφόρων από τους εκλογικούς καταλόγους, του Δήμου Φαρσάλων, αριθμός που δικαιολογεί και τη μείωση κατά ένα εκλογικό τμήμα από 49 σε 48, σε μόλις σαράντα μέρες από τις προηγούμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη απώλεια, σε συνδυασμό με την αύξηση της αποχής από τις κάλπες, του Δήμου Φαρσάλων κατά 1.111 ψηφοφόρους, συνιστά αρκετά σημαντικό αριθμό, οποίος όμως δεν φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση.

Όσον αφορά στα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 5.351 ψήφους και ενίσχυσε κατά 312 ψήφους τη δυναμική της, σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε συσπείρωση ψηφοφόρων ενισχύοντάς τους κατά 673. Η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων κυμάνθηκε στο 15,34%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό στον ν. Λάρισας. Το ΚΙΝΑΛ αύξησε το ποσοστό του κατά 2,31 μονάδες, όπως και τους ψηφοφόρους κατά 213, πετυχαίνοντας επίσης το υψηλότερο ποσοστό στον νομό Λάρισας. Απώλειες 38% κατέγραψε η Χρυσή Αυγή, μετρώντας 300 ψηφοφόρους λιγότερους να επιλέγουν το συγκεκριμένο κόμμα. Η Ελληνική Λύση είδε το ποσοστό της να μειώνεται κατά 112 ψηφοφόρους (μείωση σε ποσοστό 20%), το ΚΚΕ κατά 184 ψήφους (μείωση 31,5%), ενώ το ΜΕΡΑ25 κράτησε “αλώβητους” τους ψηφοφόρους που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές στον Δήμο Φαρσάλων.

Όπως φαίνεται, από το εκλογικό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές, οι πολίτες κινήθηκαν προς τα τρία μεγαλύτερα κόμματα (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ), σε αντιδιαστολή με τη ροπή των ψηφοφόρων προς τη λεγόμενη “χαλαρή ψήφο” της Ευρωκάλπης, που ευνοεί τα μικρότερα κόμματα.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass