Θα «ψηθεί» και σήμερα η Λάρισα!

- ΣΤΟΥΣ 39 βαθμούς Κελσίου ΘΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ * ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2019 15:00
Δεν ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία χθες στη Λάρισα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρότι ο δείκτης δυσφορίας ήταν μεγάλος Δεν ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία χθες στη Λάρισα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρότι ο δείκτης δυσφορίας ήταν μεγάλος

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα από την περασμένη Δευτέρα. Η Λάρισα «ψήθηκε» και χθες, αν και από νωρίς το απόγευμα και μετά το αεράκι έκανε την κατάσταση κάπως καλύτερη.

Μάλιστα, χθες το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr στην αποτύπωση των υψηλότερων θερμοκρασιών στην Ελλάδα έφερε τη Λάρισα στη κορυφή με 41,6 βαθμούς Κελσίου. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αποτύπωσε μια διαφορετική εικόνα με απόκλιση σχεδόν 4 βαθμών, αφού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα χθες το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος άγγιξε σχεδόν 40άρι, αφού η μέγιστη τιμή που καταγράφηκε ήταν 39,4 βαθμοί Κελσίου.

Αυτό, βέβαια, εξηγεί ο κ. Σκριμιζέας έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι αυτόματοι σταθμοί που δίνουν αυτές τις θερμοκρασίες δεν είναι πιστοποιημένοι, ούτε έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για να παρέχουν αξιόπιστα δεδομένα, όπως συμβαίνει με την ΕΜΥ. Όσον αφορά τη χθεσινή μέρα, όπως τονίζει, δεν ήταν η θερμότερη για τη Λάρισα, αφού ο ανατολικός άνεμος που εμφανίστηκε το μεσημέρι γύρω στις 2 με 3, δεν άφησε τη θερμοκρασία να ανέβει περισσότερο, όμως ήταν έντονη η αίσθηση δυσφορίας, και προσθέτει ότι σήμερα Τετάρτη προβλέπονται υψηλότερες θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς Κελσίου, όμως θα έχουμε στη διάρκεια της ημέρας και σημαντικές μεταβολές.

Σύμφωνα, λοιπόν με τον ίδιο, η μέρα σήμερα ξεκινά με αίθριο καιρό και τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται νεφώσεις που θα φέρουν μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά και κυρίως στη Βόρεια Θεσσαλία και ίσως κάνουν οριακά την εμφάνιση τους και στη Λάρισα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα απλωθούν στα ανατολικά παράλια και θα γίνουν έντονα τις βραδινές ώρες με ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια). Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας στα ανατολικά παράλια και στα ορεινά. Αύριο Πέμπτη, η θερμοκρασία σύμφωνα με τον κ. Σκριμιζέα θα κάνει βουτιά 6 με 8 βαθμούς και στη Λάρισα η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν και βοριάδες που θα κάνουν έντονη την αίσθηση της πτώσης της θερμοκρασίας. Η Παρασκευή πάντως θα ξημερώσει με ψυχρούλα…

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνιστά, με ανακοίνωσή της, στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κτλ.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass