Να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ 15η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΟΤΟΥΣΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 15:34

«Ως γνωστόν “ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος”, αλλά και χωρίς άρτο, χωρίς υλική τροφή δεν ζούμε. Από αρχαιοτάτων χρόνων το ψωμί είναι βασικό στοιχείο της διατροφής του ανθρώπου που επιζητούσε, όμως, και την πνευματική τροφή, την ψυχαγωγία, την αγωγή της ψυχής, και όχι απλά “άρτον και θεάματα”, όπως καθιερώθηκε στη ρωμαϊκή εποχή».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοτούσας «Ο Πολυδάμας» κ. Νίκο Φιλίππου να απευθύνει χαιρετισμό στη 15η Γιορτή Ψωμιού, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη «τον δραστήριο σύλλογο για τη γιορτή που έχει προσλάβει χαρακτηριστικά θεσμού, καθώς πραγματοποιείται για 15η συνεχόμενη χρόνια. Αλλά “για να μην πούμε το ψωμί ψωμάκι” πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δεσμευτεί για μείωση των φορολογικών βαρών στους αγρότες μας, εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών και παρεμβάσεις στο ενεργειακό κόστος παραγωγής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στις γυναίκες του συλλόγου που ετοίμασαν τα «εξαιρετικά αρτοποιήματα» υπογράμμισε ότι «το τραγούδι που έγινε επιτυχία από τον Στέλιο Καζαντζίδη, “το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό”, μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι στα παιδιά που ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Είναι επιστήμονες που για να σπουδάσουν “μάτωσαν” οικονομικά οι οικογένειές τους και στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να έχουν ευκαιρίες αξιοπρεπούς απασχόλησης. Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά αυτά, τις οικογένειές τους, αλλά και την πατρίδα, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν στη χώρα».

Ο κυβερνητικός βουλευτής ευχαρίστησε, τέλος, τους δημότες της Σκοτούσας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του στις εθνικές εκλογές, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα είναι δίπλα τους σε κάθε δίκαιο αίτημα για το συλλογικό καλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass