Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 15:46

Τηλεφωνική επικοινωνία Βαγενά - Μενδώνη

Από τη βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά ανακοινώθηκε πως «μετά τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Άννα Βαγενά στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η υπουργός τηλεφώνησε στην Άννα Βαγενά για να την ευχαριστήσει.

Τη διαβεβαίωσε, ακόμη, ότι αποτελεί και δική της προτεραιότητα η αποπεράτωση και λειτουργία του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Η Άννα Βαγενά εξέφρασε και πάλι την ελπίδα της ότι το έργο θα προχωρήσει σύντομα και είπε στην υπουργό ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην κοινή αυτή προσπάθεια. Οι δύο γυναίκες συμφώνησαν ότι ο πολιτισμός είναι ένας τεράστιος μοχλός ανάπτυξης».

* * *

Ορκίστηκαν 9 νέοι δικηγόροι χθες στη Λάρισα

Εννιά νέοι δικηγόροι ορκίστηκαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας και εν συνεχεία βρέθηκαν στο Μέγαρο Δικηγόρων, όπου και συνομίλησαν τόσο με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Μπασδέκη όσο και με τον διευθυντή του Μεγάρου κ. Αντώνη Δέλκο. Αυτοί είναι οι εξής: Αρχοντή Γεωργία του Κωνσταντίνου, Δόκος Απόστολος του Δημητρίου, Καλογήρου Ιωάννα του Θεοδώρου, Καραγεώργου Νεφέλη του Λάμπρου, Κουσάνας Χρήστος του Κωνσταντίνου, Μάνδαλου Φανή του Δημητρίου, Μιχαλέ Αικατερίνη του Βασιλείου, Παπαδοπούλου Ελένη του Ευθυμίου, Σακοράφα Ευαγγελία του Θεοφάνη.

* * *

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα Τρίτη, το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σε 7 θέματα ημερήσιας διάταξης, εκ των οποίων τα κυριότερα αφορούν στην εξειδίκευση πίστωσης για την έγκριση φιλοξενίας των μελών της Επιστημονικής Αρχαιολογικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Messina Ιταλία, για την ανασκαφική έρευνα της αρχαίας Σκοτούσσας, που θα ξεκινήσει, τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς και την έγκριση παράτασης του χρόνου υλοποίησης του έργου με τίτλο «Φιλοτέχνηση ορειχάλκινης Ασπίδας του Ομηρικού Αχιλλέα», κατόπιν αιτήματος του γλύπτη.

* * *

Οι Κύπριοι Λάρισας για τον θάνατο του δημάρχου Αμμοχώστου

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη του για τον αδόκητο θάνατο του δημάρχου Αμμοχώστου και προέδρου της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κύπρου, Αλέξη Γαλανού.

«Η Κύπρος με την απώλειά του είναι φτωχότερη γιατί χάνει έναν αληθινό αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Ο Αλέξης Γαλανός ήταν ένας γνήσιος και ένθερμος αγωνιστής, μπροστάρης της προσπάθειας επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και της απαλλαγής της Κύπρου από την τουρκική κατοχή.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συμπολίτες του και στους χιλιάδες πιστούς φίλους του», αναφέρει.

* * *

Αντάμωμα Τζουξανιωτών

Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Δήμητρας προσκαλεί μέλη, συγχωριανούς και φίλους στο 2ο Αντάμωμα Τζουξανιωτών που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Ιουλίου στη Δήμητρα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την Παρασκευή 19 Ιουλίου εθελοντική αιμοδοσία από τις 9 ως τις 12 το πρωί στο Στέκι του Συλλόγου, διάλεξη για την τοπική ιστορία στις 9 μ.μ. στην πλατεία του χωριού και το Σάββατο παράσταση παραδοσιακών χορών στις 9 το βράδυ, από το μικρό χορευτικό της Δήμητρας.

* * *

Εκλογές στους Αγιώτες κυνηγούς

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 28 Ιουλίου γενική απολογιστική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους σήμερα Τρίτη 16 και αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου από τις 9 ως τις 11 το πρωί στο γραφείο του συλλόγου στην Αγιά.

* * *

Μικρασιάτικο γλέντι στα Φάρσαλα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδιοργανώσουν Μικρασιάτικο γλέντι με τίτλο "Πάμε σαν άλλοτε", μεθαύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 9 μ.μ., στην πλατεία Μικρασιατών στα Φάρσαλα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα χορευτικά συγκροτήματα: Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ομορφοχωρίου Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέου Μοναστηρίου «Η Ανατολική Ρωμυλία», Παιδικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων. Την εκδήλωση θα συνοδέψει μουσικό παραδοσιακό σχήμα.

* * *

Εκλογές για τη νεοσύστατη Ορχήστρα Φαρσάλων

Από την προσωρινή διοίκηση του συλλόγου "ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ" ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου - Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές, για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής του συλλόγου.

Εγγραφές μελών με δικαίωμα ψήφου θα γίνονται και κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών. Από τον νεοσύστατο σύλλογο επισημαίνεται ότι η συμμετοχή όλων μας αποτελεί πράξη ευθύνης, προσφοράς και ενίσχυσης στο παρόν και στο μέλλον της ορχήστρας αλλά και του τόπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass