Ολοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης του ναού στο Κοιμητήριο

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 15:23

Ολοκληρώθηκαν τα έργα επισκευής και συντήρησης του ναού Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο της Λάρισας. Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες αφού ο ναός «κατέρρεε» από τη διάβρωση, με το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας να ικανοποιεί το αίτημα εφημέριου και πολιτών για την επείγουσα συντήρηση της εκκλησίας, καθώς σοβάδες έπεφταν στο ιερό.

Η έναρξη του έργου καθυστέρησε με αφορμή και την πολυετή αντιπαράθεση του Δήμου Λαρισαίων με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής που ενέκρινε τελικά την εκτέλεση των εργασιών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το έργο «Επισκευές – Συντηρήσεις Ιερού Ναού Κοιμητηρίου», όπως διευκρινίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων που είχε και την ευθύνη του έργου «περιλάμβανε εργασίες επισκευής και συντήρησης του εξωτερικού κελύφους του Ιερού Ναού.

Καταρχήν αποξηλώθηκαν η υφισταμένη μεμβράνη στεγάνωσης και τα εξωτερικά επιχρίσματα στα σημεία που είχαν διαβρωθεί και ανακατασκευάστηκαν τα επιχρίσματα, όπου απαιτούνταν. Ακολούθως, κατασκευάστηκε επιστέγαση του κελύφους του Ιερού Ναού με τιτανιούχο ψευδάργυρο (quartz zinc plus) πάχους 0,7 χλστ. με τη μέθοδο standιng seam (διπλή αναδίπλωση), με διαπνέουσα μεμβράνη, πάνω σε πέτσωμα λευκής πριστής ξυλείας, το οποίο στηρίζεται σε μεταλλικό σκελετό. Τέλος, οι εξωτερικές επιφάνειες του Ιερού Ναού που δεν καλύφθηκαν με τιτανιούχο ψευδάργυρο χρωματίστηκαν με πλαστικά χρώματα».

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γ. Σούλτης σε δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει πως «οι εργασίες στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο ολοκληρώθηκαν και νομίζω ότι η νέα εικόνα του Ναού είναι εξαιρετική. Οι εργασίες ήταν αναγκαίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα διάβρωσης που ταλαιπωρούσαν για χρόνια την εκκλησία.

Ξέρετε ότι πρόκειται για ένα έργο που καθυστέρησε πολύ, λόγω των προβλημάτων και των ενστάσεων που είχαν εκφραστεί από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Η ολοκλήρωση των εργασιών και η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα, αναιρεί τις όποιες επιφυλάξεις είχαν εκφραστεί στο παρελθόν» καταλήγει ο κ. Σούλτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass