Χωρίς ναυαγοσώστες ο Αγιόκαμπος

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ, ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Ιουλ 2019 20:37

Τσουχτερά πρόστιμα, που πέρυσι έφτασαν τις 16.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει ο Δήμος Αγιάς για το γεγονός ότι οι παραλίες του δεν διαθέτουν ναυαγοσώστες.

Στη καρδιά του καλοκαιριού στον Αγιόκαμπο δεν βλέπουν ναυαγοσώστη ούτε με κιάλια! Μια παραλία με βαθιά νερά και μεγάλη επισκεψιμότητα, που όμως πλέον όποιος επιθυμεί να κολυμπήσει στα νερά της, το κάνει με δική του ευθύνη.

Ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, αφού από τα μέσα Απριλίου έχει κάνει επανειλημμένα προσκλήσεις για πρόσληψη ναυαγοσωστών και δεν ανταποκρίθηκε κανείς. Ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Λέτσιος παραδέχεται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Προσπαθούμε από τα μέσα Απριλίου -σημειώνει- να καλύψουμε τις θέσεις και δεν τα έχουμε καταφέρει. Απευθυνθήκαμε παντού. Κάναμε ενημερώσεις σε Λύκεια, μιλήσαμε με τα Λιμεναρχεία Αγιοκάμπου και Βόλου και ενώ μιλήσαμε με τουλάχιστον 30 άτομα, κανένα δεν έκανε την αίτηση για να προσληφθεί. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια καλά αμειβόμενη εργασία, 760 ευρώ καθαρά, πλήρη ασφάλιση, πενθήμερο και με δωρεάν διαμονή για 4 μήνες, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Εμείς είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να προχωρήσουμε σε άμεση πρόσληψη. Βάρκες και ναυαγοσωστικά υλικά υπάρχουν. Δυστυχώς οι λουόμενοι μπαίνουν με δική τους ευθύνη, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε».

Εν τω μεταξύ, μόλις πριν λίγες μέρες λουόμενος κατήγγειλε ότι κινδύνεψε από ταχύπλοο, καθώς δεν υπάρχουν σημαδούρες που να οριοθετούν την ακτογραμμή μέτρων λουομένων και πλεύσης ταχύπλοων στον Αγιόκαμπο. Ο αντιδήμαρχος επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν σημαδούρες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και ναυαγοσώστες για να τις επιβλέπουν. «Και πέρυσι αλλά και φέτος που βάλαμε κάποιες, μας τις έκλεψαν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ναυαγοσώστης δεν υπάρχει και επίβλεψη» λέει χαρακτηριστικά.

«Για μας είναι μια πονεμένη ιστορία. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν δουλειές, εμείς προσφέρουμε και δεν υπάρχει κανείς. Έχουμε κάνει τα πάντα αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα» προσθέτει και καταλήγοντας τονίζει ότι ακόμη και τώρα αν υπάρχει ενδιαφερόμενος θα προσληφθεί αμέσως. Σε περίπτωση που κάποιος διαθέτει την απαιτούμενη άδεια μπορεί να επικοινωνήσει στο 2494-350.122 με τον κ. Αλέξανδρο Ντελή που είναι ο υπεύθυνος προσωπικού.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass