«Οάσεις δροσιάς» στην καυτή Λάρισα

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 22:02

Καλοκαίρι δεν σημαίνει, απαραίτητα, βουνό ή θάλασσα. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι όμορφο, ακόμη και αν κάποιος μένει στην πόλη. Σημασία έχει να μπορεί κάποιος να το απολαύσει και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του προσφέρονται για ξενοιασιά και χαλάρωση, σε μια πόλη που γίνεται λίγο πιο ανθρώπινη, αφού μειώνεται η κίνηση στους δρόμους και η οχλαγωγία στα καφέ και μπαρ.

Για τους Λαρισαίους που κάνουν «διακοπές» στην πόλη τα πράγματα δεν είναι καθόλου άσχημα, αφού έχουν πολλές επιλογές για διασκέδαση αλλά και άλλες τόσες «οάσεις δροσιάς» που μπορούν να επισκεφτούν μεσημέρι ή βράδυ.

Ιδανικές προτάσεις για περίπατο, ποδηλατάδα ακόμη και άθληση είναι το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, η κοίτη του Πηνειού και το Αισθητικό Άλσος. Κάτω από τα σκιερά δέντρα οι Λαρισαίοι μπορούν να απολαύσουν το καφεδάκι τους, ενώ τα βράδια στο Κηποθέατρο σχεδόν σε καθημερινή βάση φιλοξενούνται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Ιδανική επιλογή είναι και ο Λόφος του Φρουρίου για απογευματινές και βραδινές εξόδους με την πλατεία Λαμπρούλη και τα δεκάδες καφέ και ταβερνάκια.

Όσοι αδυνατούν να βρεθούν στα παράλια του νομού για βουτιές υπάρχει λύση και γι’ αυτό, αφού η πόλη διαθέτει πισίνες. Η Δημοτική Πισίνα στην περιοχή της Νεάπολης λειτουργεί καθημερινά και ο χώρος διαθέτει μεγάλη και μικρή (παιδική) πισίνα, καθώς και εγκαταστάσεις beach volley. Επίσης πισίνα υπάρχει και στο Ελευθεραί για μικρούς και μεγάλους δίπλα από την πίστα καρτ. Και στις δύο περιπτώσεις με ένα συμβολικό αντίτιμο οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις βουτιές τους χωρίς να χρειαστεί να διανύσουν χιλιόμετρα.

Η λίστα μόλις άρχισε, αφού σε κάθε συνοικία της πόλης μπορεί να ανακαλύψει κάποιος μικρές «οάσεις δροσιάς» στις διάφορες πλατείες. ΑΤΑ, Νεάπολη, Λειβαδάκι, Ανθούπολη είναι κάποιες ιδανικές επιλογές για όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα ή να βγουν για φαγητό ή ποτό εκτός κέντρου της πόλης.

Για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους, υπάρχουν επίσης πολλές προτάσεις.

Τα Μουσεία της πόλης είναι ανοιχτά και μάλιστα τόσο στη Δημοτική Πινακοθήκη όσο και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μπορεί να συνδυάσει κάποιος την ξενάγηση με την ψυχαγωγία. Και στα δύο Μουσεία λειτουργούν Αναψυκτήρια. Στην Πινακοθήκη υπάρχει μικρός παιδότοπος και δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια που μπορούν να απασχοληθούν τα παιδιά όσο οι γονείς απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, ενώ στο Διαχρονικό Μουσείο μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του «χαμένος» μέσα στα καταπράσινα δέντρα ή ακόμη και να παρακολουθήσει μια ταινία, αφού κάθε Τετάρτη έχει δωρεάν προβολές. Τέλος, πόλος έλξης για τους Λαρισαίους είναι και το θερινό σινεμά «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, που κάθε εβδομάδα φιλοξενεί αξιόλογες παραγωγές.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass