Ολική αναμόρφωση στην οδό Παμπούκη

*Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ *ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ, ΦΡΑΧΤΕΣ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΟΤΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΤΣΕΔΕΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2019 22:12

Την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο-πρανές, της οδού Παμπούκη, στη συνοικία Ιπποκράτη, προτίθεται να βάλει σε τάξη η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής για αυθαίρετες κατασκευές που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του πρανούς, παράλληλα της οδού Παμπούκη και κάτω από τη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στην έξοδο της Λάρισας προς Γιάννουλη, η Διεύθυνση Πρασίνου έχει ήδη προχωρήσει σε μερικό καθαρισμό, ο οποίος θα συνεχιστεί με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας Λάρισας για την απομάκρυνση των αντικειμένων που καταλαμβάνουν τον χώρο και παράλληλα δρομολογεί τον ανασχεδιασμό της αναμόρφωσής του με πράσινο.

Ξύλινα πορτοπαράθυρα, μπάρμπεκιου, γλάστρες, φράχτες και άλλα αντικείμενα βρίσκονται σήμερα στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, ενώ παρατηρήθηκε και η χρήση του από κατοίκους για τη δημιουργία λαχανόκηπου και κοτετσιού.

Για ολική αναμόρφωση του χώρου μιλά στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Ζαούτσος, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα γίνει άμεσα, ικανοποιώντας αιτήματα πολιτών της γειτονιάς που ζητούν τον καθαρισμό του και αποκατάσταση του πράσινου, με φυτά, θάμνους και λουλούδια.

Μάλιστα ανάφερε πως θα ζητηθεί η απομάκρυνση των αντικειμένων που έχουν τοποθετήσει κάτοικοι στο συγκεκριμένο σημείο και σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, θα παρέμβει η Δημοτική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι η αναμόρφωση του πρανούς, με βλάστηση, που θα συμβάλλει και στη μείωση της σκόνης και του θορύβου, που προκαλείται από τη συνεχή κίνηση οχημάτων, επί της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη, ήταν χρόνιο αίτημα πολλών κατοίκων.

Κάποιοι από αυτούς, προσπαθώντας να συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα του, προχώρησαν στη φύτευση θάμνων και λουλουδιών, θεωρώντας ότι έτσι βοηθούν στη δημιουργία μιας καλύτερης αισθητικής, αλλά και στη μείωση του θορύβου και των καυσαερίων προς τα σπίτια τους.

Σε γραπτό μήνυμα που έχει αποστείλει κάτοικος της οδού Παμπούκη στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου (μετά από τον μερικό καθαρισμό του χώρου), ζητά:

-«Να καθαρίσει το πρανές στην οδό Παμπούκη, που είναι γεμάτο σκουπίδια χρόνων και φάνηκαν μετά την αποψίλωση.

-Να αποκαταστήσει το νερό και να εξασφαλίσει το πότισμα των υπολοίπων δέντρων και φυτών.

-Να αποκαταστήσει το πράσινο με φυτά και θάμνους.

-Να φροντίσει για την πράσινη ομορφιά, το καθαρό περιβάλλον,

τη δοκιμασμένη υγεία μας».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass