Ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ για να μειωθεί και το εισιτήριο

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΣΤΙΚΩΝ-ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2019 22:06

Το βασικό αίτημα του κλάδου για τη μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ και την αντίστοιχη μείωση στην τιμή του εισιτηρίου έθεσε στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΠΑ στις συγκοινωνίες ήταν στο 11% και από τον Ιούλιο του 2016 αυξήθηκε στον υψηλό συντελεστή του 24%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών κ. Μιχάλη Σακελλαρίου « η συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα και η μείωση του ΦΠΑ με την αντίστοιχη μείωση του εισιτηρίου θα ανακουφίσει όλους τους χρήστες της τακτικής συγκοινωνίας με λεωφορεία, και ειδικότερα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα. Με την πρότασή μας συμφώνησε ο υπουργός κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξετάσει σοβαρά το αίτημα της μείωσής του».

Την Τρίτη 30 Ιουλίου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον οποίο ενημέρωσε για θεσμικά θέματα του κλάδου που χρήζουν νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Στις διαδοχικές επαφές με τους υπουργούς συμμετείχαν και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Υπεραστικών ΚΤΕΛ κ. Σοφ. Φάτσιος.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass