Μαχητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα

ΣΤΙΣ 14-15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 15:40

«Μετά από μια μαχητική χρονιά, πλούσια σε δραστηριότητα για τις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ, κατά την οποία συναντηθήκαμε με χιλιάδες νέους σε όλη τη χώρα, βάζουμε πλώρη για τη μεγάλη ετήσια γιορτή νεολαίας, το μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή. Στις 14-15 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή θα ταξιδέψουν στη Λάρισα, στην Κοίτη Πηνειού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να απλώνουν αυτό το μήνυμα σε κάθε γειτονιά και χωριό του νομού μας μέσα από μια σειρά από προφεστιβαλικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν», τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από την ΚΝΕ της Λάρισας.

Αναλυτικότερα, ο Παναγιώτης Κοδέλλας, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ, ο Γιώργος Αποστολάρας και η Αγγέλα Τσιάτσιου, μέλη του Τ.Σ. Λάρισας της ΚΝΕ, ανέφεραν: «Φέτος επιλέγουμε για σύνθημα του Φεστιβάλ: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας... "Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα", τον Σοσιαλισμό», που είναι εμπνευσμένο από τους στίχους του γνωστού κομμουνιστή ποιητή Ν. Χικμέτ. Επιλέχθηκε αυτό το σύνθημα γιατί αποτυπώνει το τι πρέπει να κάνει σήμερα ο κάθε νέος που προβληματίζεται, που ασφυκτιά στα όρια αυτού του συστήματος, που βλέπει τα όνειρά του να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν, που η ζωή και το μέλλον του δεν είναι έτσι όπως τα θέλει, αλλά ίσα - ίσα φαντάζουν δυσοίωνα.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεχωρίζει την 1η μέρα η συζήτηση στην κεντρική σκηνή με θέμα «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της ταξικοεξάρτησης» αναδεικνύοντας ζητήματα με αφορμή και τη λειτουργία των χώρων εποπτευόμενης χρήσης. Επίσης ξεχωρίζει η συναυλία-stand up comedy με τους «Τσολιάς εν δε τσόλια μπαντ» από την «Ελληνοφρένεια». Τη 2η μέρα ξεχωρίζει η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον γραμματέα του Κ.Σ. της ΚΝΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκο Αμπατιέλο. Επίσης θα παρουσιάσουμε ένα μουσικό και αφηγηματικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ-Λαξ».

Στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί και τις 2 ημέρες των εκδηλώσεων χώρος δραστηριοτήτων με συναυλίες ερασιτεχνικών σχημάτων την 1η μέρα και επίδειξη μαχητικών αθλημάτων τη 2η μέρα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ιδιαίτερη θέση θα έχει:

- Το στέκι των μαθητών που θα λειτουργεί «escape room», θεματική έκθεση για το σημερινό σχολείο και την πρόταση του ΚΚΕ για το ενιαίο 12χρονο σχολείο γενικής παιδείας.

- Το στέκι των φοιτητών, που θα παρουσιάσουμε έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

- Το στέκι εργαζομένων και κατάρτισης όπου θα παρουσιάσουμε έκθεση σε μορφή comic με θέμα: «Working Dead» και επίσης συλλογική εργασία από ομάδα της ΚΝΕ για τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον Σοσιαλισμό.

- Επίσης, στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί κεντρική έκθεση με θέμα «100 χρόνια Κομμουνιστής Διεθνής» όπως και στέκι γυναικών και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass