«Τρομοκρατία και εκβιασμοί στον κλάδο του Τουρισμού»

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:11

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας καταγγέλλει «την απαράδεκτη επίθεση της εργοδοσίας που δέχτηκε σπουδαστής κατά τη διάρκεια της πρακτικής του άσκησης σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας».

Σε ανακοίνωσή του καλεί «κάθε εργαζόμενο στον κλάδο να καταδικάσει αυτό το γεγονός με κάθε τρόπο» και σημειώνει: «Η άγρια επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος σπουδαστής με βάση τις καταγγελίες του ίδιου και του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας, ξεπερνά πλέον κάθε όριο.

Η κακοποίηση του συναδέλφου στο εστιατόριο στην Κέρκυρα, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, γιατί δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Ήρθε ως αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης που έχουν επιβάλει οι εργοδότες σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου.

Ο τραμπουκισμός, η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί αποτελούν πάγια τακτική όλων των επιχειρήσεων του κλάδου, ιδιαίτερα σε νέους σε ηλικία εργαζόμενους, μετανάστες και γυναίκες.

Βγαίνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια η πολύ σκληρή πραγματικότητα που έχουν επιβάλει οι εργοδότες με τις πλάτες των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Για όλους πλέον τους εργοδότες θεωρούνται δεδομένα τα ατελείωτα ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, η πολυαπασχόληση, η δουλειά χωρίς ρεπό, η διαμονή και η σίτιση που θυμίζει Μεσαίωνα, η υποταγή και ο συμβιβασμός, μαζί με τις ψεύτικες ελπίδες για καριέρα και φήμη.

Οι κυβερνήσεις έχουν δώσει το δικαίωμα στους εργοδότες να βαθμολογούν και να κρίνουν τη συνέχεια, το μέλλον του κάθε σπουδαστή, χρησιμοποιώντας τη βαθμολογία ως εργαλείο καταπίεσης και επιβολής».

Τον Συνδικάτο διεκδικεί: «Να υπάρξει αυστηρή τιμωρία για την εργοδότρια εταιρεία που έχει την ευθύνη για τον βασανισμό του συναδέλφου σπουδαστή.

Οι πρακτικά ασκούμενοι να αποκτούν γνώση και να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης των εργοδοτών. Να μην καλύπτουν οι σπουδαστές τις ελλείψεις σε οργανικές θέσεις των επιχειρήσεων, να τηρείται αυστηρά ο κανονισμός πρακτικής άσκησης.

Να τηρούνται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, να διασφαλίζεται αξιοπρεπή διαμονή και σίτιση των σπουδαστών.

Να αφαιρεθεί από τους εργοδότες και τα στελέχη τους το δικαίωμα βαθμολόγησης και απόλυσης των πρακτικά ασκουμένων. Την εποπτεία της πρακτικής άσκησης να έχει το αρμόδιο υπουργείο.

Να τηρούνται όλοι οι όροι αμοιβής και εργασίας, σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση και να ασφαλίζονται κανονικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass