Επικίνδυνος συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων

* ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2019 15:00

Η σημερινή ημέρα θα είναι η πιο ζεστή του τριημέρου, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41 βαθμούς σήμερα και θα πέσει ελαφρά στους 40 αύριο Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (έως 40 βαθμούς σήμερα και 37 βαθμούς την Κυριακή).

Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και της Πελοποννήσου.

Σε πολύ υψηλό έως τοπικά ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών στη χώρα μας οδηγεί η άνοδος της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των ανέμων που αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο πυρο-μετεωρολογικός δείκτης CFWI δείχνει πολύ υψηλές τιμές, ιδίως στη νότια ηπειρωτική και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass