Ο «Συνταγματάρχης Λιάπκιν» μπορεί να φέρει τουρίστες

* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ *ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΩΝΥΜΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2019 22:14

Πρόταση δημιουργίας τουριστικού προϊόντος, βασισμένο στον «Συνταγματάρχη Λιάπκιν», το γνωστό μυθιστόρημα της κλασικής πεζογραφίας, του Μ. Καραγάτση, απευθύνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας, του Υπουργείου Τουρισμού, στον Δήμο Λαρισαίων.

Για την ανάπτυξη αυτού του νέου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού, αφορμή στάθηκε η χρονική συγκυρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την προβολή μίας από τις πλέον εμβληματικές τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του 1970, του "Συνταγματάρχη Λιάπκιν", υποστηρίζοντας στην πρότασή της η Περιφερειακή Υπηρεσία πως σήμερα «δεν έχουμε την πολυτέλεια να προσπερνάμε εξαιρετικές χρονικές συγκυρίες όπως η παρούσα», σημειώνοντας ότι «είναι εφικτή η διεξαγωγή «ήπιας έντασης» εκδήλωσης για τη συγκεκριμένη επέτειο».

Αναλυτικότερα, προτείνονται διήμερες εκδηλώσεις «οι οποίες θα κατανεμηθούν τόσο σε κλειστό χώρο εντός του αστικού ιστού της πόλης της Λάρισας, αλλά και στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας.

Συγκεκριμένα: 1η μέρα: Ειδική εκδήλωση, υπό μορφή ημερίδας, με θέμα τη μεταφορά λογοτεχνικών αριστουργημάτων στην ελληνική τηλεοπτική οθόνη.

Σημείο αναφοράς δύναται να αποτελέσει το συγγραφικό έργο του Καραγάτση, στην οποία μπορούν να προσκληθούν εκπρόσωποι της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, αλλά και σκηνοθέτες που έχουν καταθέσει εξαίρετα διαπιστευτήρια στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Επίσης, προτείνεται η παρουσία ηθοποιών, με καταγωγή από τη Λάρισα, με πανελλήνιο βεληνεκές, όπως ο Κώστας Τσιάνος, η Άννα Βαγενά, ο Λάκης Λαζόπουλος κ.ά. αλλά και εκπροσώπους νεότερης γενιάς όπως ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Αλμπέρτο Φάις κ.ά. προκειμένου να ενισχυθεί επικοινωνιακά η συγκεκριμένη εκδήλωση.

2η μέρα: Ειδική προβολή διασωθέντων πλάνων της σειράς, σε κλειστό χώρο επί της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής (η οποία αναπτύσσεται σε οικοδομήματα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής μοναδικότητας και σημαντικότητας), ήτοι στον χώρο όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές της εν λόγω σειράς, όπου και θα προσκληθούν εν ζωή συντελεστές και ηθοποιοί, όπως η Μπέτυ Αρβανίτη, η Όλγα Πολίτου, η Νέλλη Γκίνη, ο Νίκος Τσούκας κ.ά.

Με άξονα τα διασωθέντα πλάνα, θα αναπτυχθεί μία ευρύτερη συζήτηση/ παρουσίαση με τους συντελεστές της σειράς, όπου θα μοιραστούν με το προσκεκλημένο κοινό μνήμες από τα γυρίσματα, εντυπώσεις, απρόοπτα κ.ά.

Ο προτεινόμενος κύκλος εκδηλώσεων, είναι το δεύτερο μισό του μηνός Νοεμβρίου 2019, καθόσον συμπίπτει χρονικά με την 28η Νοεμβρίου, ημέρα προβολής του τελευταίου επεισοδίου της συγκεκριμένης σειράς (28 Νοεμβρίου 1979)».

Η τηλεοπτική σειρά σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, ενώ τόσο οι παραγωγοί της (Ελβίρα Ράλλη και Γιώργος Ράλλης της εταιρείας παραγωγών "Αστήρ TV') όσο και ο σκηνοθέτης της, ο Βασίλης Γεωργιάδης, αποτελούσαν εγγύηση για την αποδοχή της σειράς από το κοινό, καθώς ήταν η ίδια ομάδα που, δύο χρόνια πριν, είχε δημιουργήσει για λογαριασμό της ΥΕΝΕΔ τη σειρά «Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν», επίσης βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, με πρωταγωνιστή τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων ολοκληρώθηκε στην παραποτάμια περιοχή του Πηνειού, αλλά και στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας (ως άλλωστε και το πρωτότυπο κείμενο του Καραγάτση πρόσταζε) και τον περιβάλλοντα χώρο αυτής.

«Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ»

«Η Λάρισα διεκδικεί επάξια τον χαρακτήρα πόλης με εξαιρετικά υψηλό πολιτιστικό πρόσημο…» επισημαίνει στην πρότασή της η Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Λάρισα, κατά τα τελευταία έτη, πασχίζει να αποκτήσει στιβαρή τουριστική ταυτότητα, ενδυναμωμένη και από την ολοένα και υποσχόμενη διοργάνωση του θεματικού «Πάρκου των Ευχών» (χριστουγεννιάτικο μονοθεματικό πάρκο εκδηλώσεων).

Η αναγωγή σε μία τηλεοπτική σειρά μα «βαρύ» ποιοτικό αποτύπωμα, προσδίδει κύρος και ακεραιότητα σε αυτήν την αξιόλογη προσέγγιση της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

Το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς, όπως και ο συγγραφέας του βιβλίου, από όπου πηγάζει η πλοκή, συναντώνται στον ίδιο τόπο, καθώς η Λάρισα είναι ο κοινός παρονομαστής που συνδέει πλήθος στοιχείων μεταξύ τους.

Θεωρούμε ότι η πρόταση της Υπηρεσίας μας αποτελεί θέλγητρο για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας και εικόνας της περιοχής, πρόταση η οποία πιστεύουμε πως αξίζει να τύχει θερμής υποστήριξης».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass