Αρχαιολογικός οδηγός για το Κάστρο Καλλιθέας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ M. HAAGSMA ΚΑΙ Σ. ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 20:55

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ως επιστέγασμα της πολύχρονης συνεργασίας, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθηκε την επίσκεψη της Margriet Haagsma, διευθύντριας του Αρχαιολογικού Προγράμματος του Κάστρου Καλλιθέας, έπειτα από πρόσκληση του πρώτου, για να

παραλάβει αντίτυπα του νεοεκδοθέντος αγγλικού αρχαιολογικού οδηγού για το Κάστρο Καλλιθέας, υπό τον τίτλο «The Kastro at Kallithea – A Guide Book».
Η έκδοση του οδηγού αυτού, έμπρακτη απόδειξη της φροντίδας του Δήμου Φαρσάλων στην προαγωγή και προάσπιση των πολιτιστικών θεμάτων του τόπου, είναι το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης του πρώτου ερευνητικού κύκλου στον χώρο, καθώς και της διοργάνωσης της αρχαιολογικής έκθεσης με τίτλο «Κάστρο Καλλιθέας – Ματιές σε μια αρχαία πόλη», που, από τον Μάιο του 2018, φιλοξενείται μόνιμα στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων και εν συνεχεία προβλέπεται να ενσωματωθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή Φαρσάλων.
Η Margriet Haagsma δήλωσε, στον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο της Άρη Καραχάλιο, ευτυχής και ευγνώμων για την πρωτοβουλία της έκδοσης ενός τόσο αξιόλογου έργου, που μέσα στις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί με την έκδοση και του ελληνικού αρχαιολογικού οδηγού.
Ανάλογη επίσκεψη στον δήμαρχο Φαρσάλων πραγματοποίησε και η Σοφία Καραπάνου και κατά την παραλαβή των αντιτύπων του οδηγού, έσπευσε να εκφράσει τις βαθιές της ευχαριστίες για τη γενναιόδωρα υποστηρικτική στάση του Δήμου Φαρσάλων, επί οκταετίας, στο έργο των αρχαιολόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass