Το στοίχημα της τετραετίας

ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2019 20:14

Το πρόγραμμά του για την ερχόμενη τετραετία στην κοινότητα Κυπαρίσσου - Αγίας Παρασκευής αναπτύσσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Παπαστεργίου με επιστολή του στην «Ε» στην οποία αναφέρει:


 Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έστω και με το μικρότερο κύτταρό της, που είναι οι μικρές κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων, οφείλουμε να έχουμε ένα όραμα για τον τόπο μας και ένα σχέδιο δράσης, ώστε να αποβεί η διακυβέρνησή μας προς όφελος των κατοίκων - πολιτών.
 Οι δύο οικισμοί της Κοινότητας - Κυπάρισσος και Αγία Παρασκευή είναι κατεξοχήν αγροτικά χωριά και τα βασικά έργα που πρέπει να γίνουν είναι έργα υποδομής (μικρά φράγματα, αγροτική οδοποιία, ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα, ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα νέα δεδομένα για τη γεωργία και την κτηνοτροφία).
Ένας βασικός στόχος της κοινοτικής αρχής πρέπει να είναι η σχολαστική καθαριότητα και η περιποίηση του πρασίνου με συντήρησή του, αλλά και δημιουργία νέου με ανάλογες δενδροφυτεύσεις. Η παρέμβαση που έγινε επί προεδρίας μου την πρώτη τετραετία του Καλλικράτη, με μια σειρά τοιχογραφιών και έδωσε μια νέα, προς το καλύτερο, εικόνα του χωριού, θα ολοκληρωθεί με νέες τοιχογραφίες, που σε συνδυασμό με επιλεγμένα σημεία περιποιημένου πρασίνου και με ένα πετρόκτιστο συντριβάνι στο κέντρο του χωριού, θα μετατρέψει το όμορφο χωριό μας σε ένα στολίδι στο κέντρο του κάμπου.
Η ανάδειξη με τις ανάλογες οικοδομικές εργασίες της παραδοσιακής πετρόκτιστης παλιάς βρύσης και στους 2 οικισμούς θα αποτελέσει μια ακόμη πινελιά ομορφιάς και έλξης επισκεπτών.
Ο από το 1850 ιερός ναός στην Αγία Παρασκευή σε συνδυασμό με το γραφικό ξωκλήσι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, που παρουσιάζουν μια σημαντική επισκεψιμότητα, με κατάλληλες παρεμβάσεις από πλευράς της κοινοτικής αρχής μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρεύμα ήπιου θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Σε πολιτιστικό επίπεδο θα υπάρξει πρωτοβουλία για δημιουργία κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Μορφωτικού Συλλόγου και της Λέσχης Νεολαίας με επιτραπέζια παιχνίδια, Ιντερνετ και πιγκ πογκ. Δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης σε κατάλληλο κτίριο στο κέντρο του χωριού με την ονομασία «ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ» μιας και ο ξεχωριστός Έλληνας λογοτέχνης έζησε για μεγάλο διάστημα στο χωριό μας την εποχή της κατοχής της πατρίδας μας από τους Γερμανούς. Στον Μενέλαο Λουντέμη θα είναι αφιερωμένη και η εκδήλωση με ποιοτική μουσική και αστροπαρατήρηση στο τέλος κάθε καλοκαιριού με τον τίτλο «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ».
 Όσον αφορά στην ποιότητα ζωής θα υπάρχει μέριμνα για την επαρκή ποσότητα του πόσιμου νερού αλλά και την ποιότητα με τον τακτικό χημικό και μικροβιολογικό έλεγχό του. Επιπλέον θα γίνει καθαρισμός και απολύμανση της δεξαμενής νερού στην Αγία Παρασκευή, που έχει να γίνει δεκαετίες. Επίσης θα υπάρξει παρέμβαση όσον αφορά στη λογική χρήση των φυτοφαρμάκων και τη σωστή συγκέντρωση και καταστροφή των συσκευασιών τους. Σε συνεργασία με τον Δήμο θα αναπτυχθεί πρωτοβουλία για συγκέντρωση των αδέσποτων σκυλιών, στείρωση και εμβολιασμό τους.
Στον τομέα της υγείας θα αναβαθμιστεί το Αγροτικό Ιατρείο, ώστε να παρέχει επιπλέον υπηρεσίες πέρα από τη συνταγογράφηση (καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης).
Σχετικά με τη λειτουργία της Κοινότητας, ο πρόεδρος θα δέχεται τους πολίτες κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί στο γραφείο της Κοινότητας, για να συζητάει μαζί τους τυχόν προβλήματα αλλά και προτάσεις τους καθώς και να εξυπηρετεί σε γραφειοκρατικά θέματα. Στόχος επίσης θα είναι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στις όποιες δράσεις αναπτύξει η Κοινότητα και ο Δήμος Κιλελέρ. Τέλος, μια φορά ανά έτος θα συγκαλείται γενική συνέλευση των δημοτών παρουσία της δημοτικής αρχής.
Αυτό είναι το όραμά μου για την Κοινότητά μας και καλούμαι σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλελέρ αλλά και τους δημότες να πετύχω στην αποστολή μου.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Κοινότητας
Κυπαρίσσου - Αγίας Παρασκευής
Παπαστεργίου Δημήτρης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass