Παραχώρηση του Αρχαίου Θεάτρου υπό όρους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2019 22:09

Τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, όπου την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η τελετή ορκωμοσίας της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας, επισκέφθηκε χθες βράδυ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Εκεί τον υποδέχθηκαν στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, τα οποία μιλώντας στην «Ε» εξήγησαν τη σκοπιμότητα παραχώρησης του χώρου, αλλά κι όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν όσοι διοργανώνουν/παραστούν στην τελετή ορκωμοσίας.

ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

Όπως είναι γνωστό ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου δεν διατίθεται εύκολα για εκδηλώσεις, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίες αποκάλυψής του, αλλά κυρίως αυτές της συντήρησης και προσβασιμότητάς του. Όπως αναφέρουν στελέχη της Εφορείας στην «Ε», «αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τη συνεργασία της υπηρεσίας μας, κρίνοντας ότι θα συντελέσει κατά πολύ στην προβολή του μνημείου, η αποκατάσταση του οποίου πρόσφατα εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2014-20. Επιπλέον, θα λειτουργήσει ως υπόμνηση του ιστορικού παρελθόντος, κατά το οποίο το μνημείο χρησιμοποιούνταν εκτός των άλλων και για τις συγκεντρώσεις των αντιπροσώπων του Κοινού των Θεσσαλών, όπως προκύπτει από τις σωζόμενες επιγραφές».

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Λόγω της μεγάλης ευαισθησίας που παρουσιάζει το μνημείο, η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο της ορχήστρας, με περιορισμένο αριθμό κοινού 250 ατόμων, ενώ δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα εδώλια. Οργανωτικά οι περιφερειακοί σύμβουλοι θα μπουν στο Αρχαίο Θέατρο από την είσοδο της οδού Βενιζέλου ενώ οι προσκεκλημένοι θεατές από την πίσω πλευρά, στον λόφο του Φρουρίου, και θα περιοριστούν μόνο στον χώρο πρασίνου.

Ακόμη, όπως αναφέρει η απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, οι οργανωτές της τελετής ορκωμοσίας θα πρέπει να σεβαστούν τους παρακάτω όρους: «Όλες οι εργασίες για την προετοιμασία της εκδήλωσης θα γίνουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία μας. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι ελαφρές, να μην τοποθετηθούν σε επαφή με το μνημείο και να απομακρυνθούν με ευθύνη του οργανωτή. Η ένταση εξόδου τυχόν μεγαφωνικών εγκαταστάσεων να είναι ελεγχόμενη και η στερέωση φωτιστικών και ηχητικών σωμάτων να γίνει σε συνεννόηση με την υπηρεσία μας και με λήψη μέτρων πυροπροστασίας. Ο οργανωτής λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση της καθαριότητας και της ευταξίας στη διάρκεια της εκδήλωσης και αποδίδει τον χώρο καθαρό μετά τη χρήση. Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, καθώς και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών εντός του μνημείου».

Του Γιώργου Ρούστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass