Αγώνας δρόμου για λύσεις και… ευκαιρίες

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΓΗ ΣΤΕΓΗ, ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 22:09

Ένα μπουκαλάκι νερό, κινητό και εφημερίδα είναι τα βασικά σύνεργα στην αποστολή με κωδικό «Εύρεση φοιτητικής στέγης». Τη χαρά της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων, διαδέχτηκε το άγχος και τα έξοδα. Αυτές τις μέρες οι γονείς των επιτυχόντων βρίσκονται επί ποδός και αναζητούν την κατάλληλη στέγη για το παιδί τους.

Στη Λάρισα τα πράγματα είναι καλύτερα συγκριτικά με άλλες πόλεις, αλλά και πάλι χρειάζεται αρκετό ψάξιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι έχουν πάνω κάτω τα ίδια κριτήρια π.χ. γκαρσονιέρα ή δυάρι στο κέντρο με αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου και σχετικά καινούριο. Τα διαθέσιμα σπίτια πάλι αφορούν κυρίως σε κατοικίες παλαιότερες, άλλες με πετρέλαιο και άλλες μερικά ανακαινισμένες. Εάν κάποιος βγει εκτός του κέντρου σαφώς η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν να μην χρησιμοποιούν συγκοινωνία για οτιδήποτε άλλο χρειάζονται π.χ. αγορά, διασκέδαση, παρά μονάχα για να φτάσουν στη σχολή τους. Υπάρχουν και κάποιοι που ζητούν επιπλωμένα διαμερίσματα για να αποφύγουν τα έξοδα αγοράς οικοσυσκευής και αργότερα μετακόμισής τους, αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγες.

Βγαίνοντας κανείς μια βόλτα στην πόλη αυτές τις μέρες, συναντά πολλές οικογένειες φοιτητών στη στάση των αστικών λεωφορείων, αφού προτεραιότητά τους είναι να ενημερωθούν για το κόστος εισιτηρίων και τα δρομολόγια, σε δρόμους συνοικιών ψάχνοντας ενοικιαστήρια πόρτα πόρτα, ενώ αύξηση της κίνησης παρατηρείται αυτές τις μέρες και σε επιχειρήσεις ηλεκτρικών ειδών και επίπλου.

Αλυσίδες ηλεκτρονικών και πληροφορικής, καταστήματα επίπλων, επιχειρήσεις τηλεφωνίας και ίντερνετ είναι έτοιμες, με πακέτα οικοσκευών, τα οποία συνδυάζουν ψυγείο, κουζινάκι και τηλεόραση, σε πολύ χαμηλές τιμές.

Την ίδια στιγμή, μάχη δίνουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών και κυρίως πληροφορικής με έμφαση στους φορητούς υπολογιστές, που πλέον συγκαταλέγονται ανάμεσα στα βασικά αξεσουάρ των φοιτητών.

Σε ρυθμούς φοιτητών κινούνται όμως και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ετοιμάζοντας ειδικά πακέτα τηλεφωνίας και ίντερνετ. Τονωτική ένεση στον πεσμένο τζίρο τους αναζητούν μέσω των φοιτητών και οι εταιρείες επίπλων, με πακέτα προσφορών που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες ενός νέου νοικοκυριού. Γραφείο, κρεβάτι, καναπές, τραπέζι και καρέκλες προσφέρονται σε πακέτο που κυμαίνεται από 500 έως 600 ευρώ. Αφού τακτοποιηθούν τα πάντα γύρω από τη διαμονή και τη μετακίνηση, σειρά έχει η γνωριμία με τη σχολή. Και κάπως έτσι γράφεται η πρώτη σελίδα στο κεφάλαιο «Σπουδές».

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ.: Αλέξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass