«Μεταμορφώσαμε τη Θεσσαλία, αγωνιζόμαστε για το μέλλον της…»

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2019 20:07 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Αυγ 2019 20:22

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας χθες βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας τα είχε όλα.

Εντυπωσιακή εικόνα για τους παρισταμένους από τη μαγεία που εξέπεμπε ο εμβληματικός –για την πόλη- χώρος του Θεάτρου. Ενθαρρυντικά μηνύματα από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος περιέγραψε τους στόχους του για τη Θεσσαλία του μέλλοντος. Χαμόγελα, ευχαριστήρια λόγια και θρησκευτικός όρκος από την πλειοψηφία των συμβούλων, δεσμεύσεις για διαρκή αγώνα και αυστηρό έλεγχο της περιφερειακής αρχής από την αντιπολίτευση, ενώ οι των αριστερών παρατάξεων σύμβουλοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. Μουσική πανδαισία από το γυναικείο φωνητικό σύνολο του ΔΩΛ InDONNAtion, αλλά και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα εργατικά σωματεία της Μαγνησίας για το θέμα της ΑΓΕΤ.

Εντυπωσιακή και η παρουσία 4 μητροπολιτών, οι οποίοι προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου ετέλεσαν την ορκωμοσία. Στο πλευρό του τοπικού ποιμενάρχη, οι σεβ. Ελασσόνας Χαρίτωνας, Τρίκκης Χρυσόστομος, Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος.

Όσον αφορά στην τελετή ορκωμοσίας προηγήθηκε ο όρκος του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού και ακολούθησε αυτός των περιφερειακών συμβούλων.

Γιατί στο Αρχαίο Θέατρο

Ξεκινώντας την ομιλία του ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός εξήγησε γιατί επέλεξε τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου για την τελετή ορκωμοσίας: «Τα Αρχαία Θέατρα είναι ζωντανά κύτταρα των πόλεων, αφού συνεχίζουν να επιτελούν την ίδια λειτουργία μέσα στους αιώνες, συνδέοντας την τέχνη με την πολιτική. Αυτό γίνεται φανερό ακόμη περισσότερο στις πόλεις που ήταν έδρες Κοινών, όπως η Λάρισα. Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, χρησιμοποιήθηκε για τις συνεδριάσεις του ανώτατου διοικητικού οργάνου του ομόσπονδου κράτους της Θεσσαλίας, του «Κοινού των Θεσσαλών». Αδιάψευστος μάρτυρας, τα μαρμάρινα εδώλια γύρω μας, όπου υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα των συνέδρων, των αντιπροσώπων των πόλεων - κρατών που συμμετείχαν στο περίφημο «Κοινό των Θεσσαλών».

Οι ευχαριστίες και η συγκίνηση

Ακολούθως ο περιφερειάρχης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε «όλους όσοι ψήφισαν την παράταξή μας αλλά κι όσους ήθελαν αλλά δεν ψήφισαν, διότι μου δώσατε τη δυνατότητα να διοικήσουμε σύμφωνα με τις δικές σας εντολές και αποτρέψατε τη συνδιαλλαγή, τις συναλλαγές, τις εξαρτήσεις. Ευχαριστώ τον Θεό που στις δύσκολες στιγμές μου έδωσε τη δύναμη, την ενέργεια και την πίστη να υπερασπιστώ τη Θεσσαλία, αλλά και την Ελλάδα, σε κρίσιμες εποχές για τη χώρα μας. Σε κάθε σημαντική και κρίσιμη στιγμή στρέφω τα μάτια μου στον ουρανό και η σκέψη μου τρέχει στον πατέρα μου. Ευχαριστώ τη μητέρα μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου, την οικογένειά μου που πάντα με στηρίζει και απ’ αυτή αντλώ δύναμη. Ευχαριστώ όλους τους πολύτιμους συνεργάτες μου, τους εργαζόμενους και τα μέλη του Συνδυασμού μας».

Η μεταμόρφωση της Θεσσαλίας

Ο Κώστας Αγοραστός αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του για να υπερασπιστεί το έργο της Περιφερειακής του Αρχής. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «αν γυρίσουμε 10 χρόνια πίσω, θα δούμε ότι η Θεσσαλία μεταμορφώθηκε: Σε μια σύγχρονη και ασφαλή Περιφέρεια, σε μια Περιφέρεια που νοιάζεται για εκείνους που έχουν λιγότερα, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, την πιο πράσινη Περιφέρεια της χώρας, με έντονη αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα, με το μεγαλύτερο έργο κλιματικής αλλαγής, την Κάρλα, με 15 ευρωπαϊκά και εθνικά βραβεία. Μια Περιφέρεια - πρότυπο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με βαθύ αποτύπωμα. Είμαστε η Περιφέρεια του υπέρ. Το ενάντια για μας δεν υπάρχει. Είμαστε υπέρ της δράσης, της πρωτοβουλίας, της συνεργασίας».

Το μήνυμα για το μέλλον

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας είναι οι προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, όπως τις περιέγραψε ο περιφερειάρχης. Όπως ανέφερε ο Κ. Αγοραστός «θέλουμε μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη. Επενδύοντας στο μέλλον. Αυτός είναι ο αγώνας μας για τη Θεσσαλία. Σήμερα, όλοι μαζί, στέλνουμε ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με πρωτοπορία και καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε και ζούμε δύσκολες εποχές. Και όλοι ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν και καλύτερες. Όμως αυτή εδώ που ζούμε, είναι η δική μας εποχή. Για αυτή παλέψαμε και παλεύουμε με όλα τα εργαλεία που είχαμε στη διάθεσή μας –ακόμη και με αυτά που δεν είχαμε πολλές φορές- βασιζόμενοι σε μια αναπτυξιακή στρατηγική για τη Θεσσαλία του σήμερα και του αύριο. Ο Αλμπέρ Καμύ είχε πει ότι «Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν». Αυτή η αντίληψη ήταν και παραμένει ο γνώμονας της προσπάθειάς μας, της δουλειάς μας, της προσφοράς μας, του αγώνα μας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί το μέλλον δεν χαρίζεται, κερδίζεται. Δεν είναι δώρο, είναι επίτευγμα».

Καταλήγοντας και χειροκροτούμενος από τον κόσμο ο Κώστας Αγοραστός υποστήριξε: Σήμερα ξεκινάμε τη νέα θητεία με πίστη, με ελπίδα, επιμονή και υπομονή, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Με όρεξη για δουλειά και δημιουργία και εντέλει με χαρά για τη ζωή και για ό,τι μας επιφυλάσσει το αύριο. Με ήσυχη τη συνείδησή μας, ως μόνη ανταμοιβή μας. Και τελικό κριτή των πράξεών μας, την Ιστορία.

Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη (οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή απέστειλαν τηλεγραφήματα), η πρόξενος της Ιταλίας, δήμαρχοι της Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ρούστας

Φώτ.: Κ. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass