Σε αναβρασμό οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2019 15:05

«Δεν θα δώσουμε άλλο φόρο αίματος. Έχουμε κόκκινες γραμμές…» δήλωσε χθες από τη Λάρισα, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ νομού Λάρισας, στα γραφεία του, ενόψει του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ, στις 7 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Τους προβληματισμούς του και την ανησυχία του, για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η νέα κυβέρνηση, για την εφαρμογή της αξιολόγησης και για το μισθολογικό θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, εξέφρασε ο κ. Κουτσιουμπέλης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το πλεόνασμα του κράτους δεν προήλθε από κανένα αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά από τους πέντε από τους δεκατέσσερις μισθούς που χάσαμε και όχι μόνο…», ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση τον αγώνα τους για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου…» κ.α., αιτήματα τα οποία έχουν καταθέσει πρόσφατα τα μέλη της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, σε συνάντησή τους με τον νέο υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.
«Ακτινογραφώντας τις πρώτες δηλώσεις καθώς και τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν από τη νέα κυβέρνηση ,θεωρούμε πως για μία ακόμα φορά ο εργαζόμενος, ο άνεργος και ο συνταξιούχος οφείλει να βρίσκεται σε επιφυλακή ,εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα», τόνισε και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, σημειώνοντας πως: «η τρόικα και τα μπλε, πράσινα και κόκκινα μνημόνια, ακόμα πλανώνται πάνω από τα κεφάλια μας με επαχθείς, φανερές ή κάτω από το τραπέζι, συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων».ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτεμβρίου, για το οποίο θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη Λάρισα, στη 1 το μεσημέρι από το Δημοτικό Ωδείο.
Αναλυτικότερα τα αιτήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι τα εξής:
«1. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει τον 13ο και τον 14ο μισθό.
2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
4. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
5. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
7. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
8. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
9. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων».ΣΥΣΚΕΨΗ
Της συνέντευξης Τύπου ακολούθησε σύσκεψη για την οργάνωση του συλλαλητηρίου, στα γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Νομού.
* Τόσο ο γενικός γραμματέας της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Στ. Κουτσιουμπέλης, όσο και ο νέος πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Μιχ. Τζιατζιάς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, εξήραν το έργο του πρώην προέδρου του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρη Παπαποστόλου, τονίζοντας ότι ήταν υπόδειγμα μαχητικότητας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
Συγκεκριμένα ο κ. Τζιατζιάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με αφορμή την παραίτηση-αποχώρηση από την Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας του Δημήτρη Παπαποστόλου θα ήθελα να επισημάνω πως κλείνει ένας κύκλος μεγάλης προσφοράς του συναγωνιστή Δημήτρη, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία, είτε ως μέλος είτε ως πρόεδρος, άφησε έντονα το στίγμα του, ως συνδικαλιστής μαχών και αγώνων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους αγώνες καθώς και για τη συνολική του προσφορά στον συνδικαλισμό, είναι το λιγότερο που όλοι μας μπορούμε να του πούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass