Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Λαρισαίων

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2019 22:08

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον ορισμό νέων διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα, αναμένεται να συμπληρωθεί η διοικητική δομή του Δήμου Λαρισαίων για τη νέα δημοτική περίοδο.

Χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης υπέγραψε την απόφαση ανάθεσης καθηκόντων σε 6 συνολικά εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους, που θα αποτελέσουν συνεργάτες των νέων αντιδημάρχων, μέχρι τη λήξη της θητείας τους, στις 5 Σεπτεμβρίου 2020. Με την απόφαση Καλογιάννη ως εντεταλμένοι (χωρίς αμοιβή) τοποθετούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μιχ. Αναστασίου, Κοσμ. Γιαννακόπουλος, Χρ. Τσιλιμίγκας, Παν. Νταής, Θωμ. Δαούλας και ο Θεόδ. Καφφές.

Μετά και την έγκριση, προχθές, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ορισμό προέδρων και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στη συνεδρίαση του συμβουλίου που θα συνεδριάσει –το πιθανότερο την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου– ο κ. Καλογιάννης αναμένεται να εισηγηθεί τις νέες διοικήσεις στα πέντε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Αναλυτικότερα θα προτείνει αντιπρόεδρο για τη ΔΕΥΑΛ (σ.σ. τη θέση του προέδρου την κατέχει ο εκάστοτε δήμαρχος), πρόεδρο για το Θέατρο, πρόεδρο για τη ΔΗΚΕΛ, πρόεδρο για το ΔΩΛ και αντιπρόεδρο για την Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (σ.σ. τη θέση του προέδρου την κατέχει ο εκάστοτε δήμαρχος).

Παράλληλα, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από την αντιπολίτευση, στην ίδια συνεδρίαση θα προταθούν μέλη τους για τις θέσεις στα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων. Ο κ. Καλογιάννης οριστικοποιεί ήδη τα σχήματα, αν και με βάση τον αριθμό των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας και τον αριθμό των θέσεων που πρέπει να καλυφθούν, ουσιαστικά «όλοι» οι σύμβουλοι θα αναλάβουν αξίωμα σε κάποια από τις περιόδους αφού οι αντιδήμαρχοι θα αντικατασταθούν στη διετία εκτός αν ο κ. Καλογιάννης κρίνει απαραίτητη -με βάση το παραγόμενο έργο- την αντικατάσταση κάποιων αντιδημάρχων νωρίτερα του προβλεπομένου.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ

Αναλυτικότερα με βάση τη χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων, όπου περιγράφονται και τα καθήκοντα, νέοι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ορίζονται οι εξής:

Αναστασίου Μιχαήλ: Στην οργάνωση, την εποπτεία και τον συντονισμό όλων των λειτουργιών του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην εξουσιοδότηση υπογραφής όλων των υπηρεσιακών εγγράφων που αφορούν στη λειτουργία του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Γιαννακόπουλος Κοσμάς: Στην οργάνωση, εποπτεία, συντονισμό όλων των λειτουργιών των ΚΑΠΗ που ανήκουν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και στην εξουσιοδότηση υπογραφής όλων των σχετικών με αυτά θέματα υπηρεσιακών εγγράφων πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Τσιλιμίγκας Χρήστος: Στην οργάνωση, εποπτεία και συντονισμό όλων των λειτουργιών του Λαογραφικού Μουσείου, που ανήκει στο Τμήμα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο της σχετικής προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί.

Νταής Παναγιώτης: Εχει την ευθύνη για τη διοργάνωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης και της πανελλήνιας έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία «AGROTHESSALY». Τις αρμοδιότητες του γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, όπως αυτές λεπτομερώς αναφέρονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου. Την ευθύνη για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στον Δήμο Λαρισαίων. Την ευθύνη για τη δημιουργία του ανοικτού κέντρου εμπορίου (Open Mall) καθώς και την εξουσιοδότηση υπογραφής όλων των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιακών εγγράφων πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Δαούλας Θωμάς: Στην επικουρία του αντιδημάρχου Καθημερινότητας Αλεξούλη Ιωάννη στο συνολικό του έργο, για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών σε θέματα καθημερινότητας.

Καφφές Θεόδωρος: Στην επικουρία του αντιδημάρχου Ζαούτσου Γεωργίου, ως προς τη διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Πρασίνου, καθώς και την εξουσιοδότηση υπογραφής όλων των σχετικών με την εν λόγω Διεύθυνση υπηρεσιακών εγγράφων, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass