Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2019 15:44

Εορτάζει ο ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία Λαού

Ξεκίνησαν χθες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνος του Θαυματουργού στη πλατεία Λαού στη Λάρισα, με παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και το Μυστήριο του Ευχελαίου, ενώ οι πιστοί προσκύνησαν τα λείψανα διαφόρων Αγίων.

Σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 7-9 το πρωί: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 7 μ.μ.: ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 7 π.μ.: ο πανηγυρικός Όρθρος του Αγίου Βησσαρίωνος και η Θεία Λειτουργία, όπου θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 7 μ.μ.: ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Βησσαρίωνα.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 7 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει η Ενορία της Του Θεού Σοφίας

Η νεοσυσταθείσα Ενορία της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης εορτάζει την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου τον αφιερωμένο υπόγειο ναό της στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Σοφία μετά των τριών αυτής τέκνων, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης.

Οι τρεις κόρες Πίστη, Ελπίς και Αγάπη 12, 10 και 9 ετών αντίστοιχα, αφού ο δήμιος εφήρμοσε τα βασανιστήρια του αυτοκράτορα Αδριανού – του διώκτη της Χριστιανικής πίστεως - τον δεύτερο αιώνα, τελικά δι' αποκεφαλισμού μαρτύρησαν και οι τρεις. Και η Αγία μητέρα τους Σοφία, πάνω στα σώματα των θυγατέρων της, παρέδωσε την ψυχή της στον ουράνιο Βασιλέα Χριστό.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. θα γίνει ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, μετ' αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας μας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 - 10:30 π.μ. θα γίνει πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου. Επίσης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 6:30, θα γίνει Μεθεόρτιος Εσπερινός, το κόλλυβο και παράκληση των Αγίων και στη συνέχεια, στην πλατεία «Ζιαζιά» θα υπάρχουν πολιτιστικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων και θα παρουσιαστούν χορευτικά συγκροτήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Χαραυγής.

Το Αστικό λεωφορείο που πηγαίνει στη Χαραυγή, είναι το Νο 11.

Προσκυνηματική εκδρομή στα Κύθηρα

Το διήμερο 23 και 24 Σεπτεμβρίου η ενορία του Αγίου Αχιλλίου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στο νησί των Κυθήρων με αφορμή την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, συνοδεύοντας τον σεβασμιότατο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κυθήρων, κ. Σεραφείμ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον π. Ραφαήλ και στα τηλέφωνα: 2410-537.159 και 6972-819.545.

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Βησσαρίωνος στο Δοξαρά

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος στο Δοξαρά. Αύριο Σάββατο στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και μεθαύριο Κυριακή πρωί θα ψαλεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αγρυπνία στη Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λαρίσης, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ.-12.30 π.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην αγρυπνία μπορούν να έλθουν στη Μονή με λεωφορείο που θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα από την οδό Ανθίμου Γαζή, (στα Γυμνάσια), στις 8.00 μ.μ. με πρώτη στάση στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα , με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.: 6942-690.681, κ. Φανή. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass