«Ζωγραφίζοντας εικόνες από το μέλλον της νεολαίας»

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ –ΟΔΗΓΗΤΗ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2019 15:00

«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… Θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό». Μ΄ αυτό το σύνθημα ανοίγει σήμερα Σάββατο τις πύλες του το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ –Οδηγητή στη Λάρισα. Με τις εκδηλώσεις του στην Κοίτη του Πηνειού να κορυφώνονται αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανέλυσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου η Αγγέλα Τσιάτσιου και η Βασιλική Σβάρνα, μέλη ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ επισημαίνοντας:

Την πρώτη ημέρα, το Σάββατο, περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα: «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης» με ομιλητή τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, “Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ”. Σε ξεχωριστό χώρο δραστηριοτήτων στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα και party με τον dj Baghdad.

Τη δεύτερη ημέρα θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο. Στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μουσικό -αφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Παράλληλα και τις δύο μέρες στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν στέκια με ξεχωριστές δραστηριότητες όπως: Μαθητικό στέκι με escape room, φοιτητικό στέκι με έκθεση για τη συμβολή της ΚΝΕ στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος, στέκι για τους νέους εργαζόμενους με έκθεση comic “The working dead”, στέκι γυναικών με συζητήσεις για τα δικαιώματα των γυναικών αλλά και την προσχολική αγωγή. Όπως κάθε χρονιά στο Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με Θέατρο Σκιών, και χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Ενώ ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ θα έχει η κεντρική έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς με τίτλο: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Τα στελέχη της ΚΝΕ τόνισαν χθες για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ που συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής: «Ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζει εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών. Το φεστιβάλ μας, είναι η φωνή και τα συνθήματα των μαθητών για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών για σπουδές για όλους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, η αγωνία των νέων εργαζομένων και των "πρακτικάριων" που βλέπουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση και τι σημαίνουν στην πράξη όλα τα παχιά λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Ο αγώνας για τον σοσιαλισμό –κομμουνισμό, είναι η καρδιά του Φεστιβάλ, η καρδιά της πρότασης πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass