«Τα ναρκωτικά, εργαλείο για τη χειραγώγηση της νεολαίας»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΤΣΟΛΙΑ» ΑΠ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ *ΑΠΟΨΕ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΝΕ, ΝΙΚ. ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2019 21:26

«Τα ναρκωτικά, οι ψυχοτρόπες ουσίες, η εξάρτηση και η κουλτούρα που τη συνοδεύει, είναι εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης για τη χειραγώγηση της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Εκεί στοχεύει η διάδοση και η νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Αποτελούν ένα πολύτιμο όπλο για την αστική τάξη, στο πλαίσιο να διασφαλίσει την ιδεολογική και πολιτική της κυριαρχία, αφού μπορούν να αφοπλίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και να περιθωριοποιήσουν τμήματα της νεολαίας και της εργατικής τάξης» τόνισε χθες βράδυ ο υπεύθυνος του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κατηφές, μιλώντας στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Λάρισα.
Εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες στην Κοίτη του Πηνειού και θα κορυφωθούν απόψε με την κεντρική ομιλία από τον γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Αμπατιέλο.
Στο πλαίσιο των χθεσινών εκδηλώσεων περιλαμβανόταν συζήτηση με θέμα: «Ατομική ελευθερία, μύθοι και πραγματικότητα. Το παράδειγμα της τοξικοεξάρτησης» με τον Παν. Κατηφέ, να υπογραμμίζει πως «το Κόμμα μας και η ΚΝΕ, είναι το μοναδικό πολιτικό Κόμμα και η μοναδική πολιτική οργάνωση νεολαίας, που με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο, έχουν μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Μέτωπο ιδεολογικό, πολιτικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο».
Προσθέτοντας ότι «στη χώρα που εδώ και 2 δεκαετίες συντελείται μια απίστευτη ιδεολογική παρέμβαση από την αστική τάξη για την αθώωση της κάνναβης, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαδοχικά τόσα χρόνια να συνηγορούν με επωδό την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου από τις επενδύσεις που θα φέρει η κάνναβη, και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να το απογειώνει και ουσιαστικά να γίνεται ο καλύτερος διαφημιστής της αστικής τάξης για τη νομιμοποίηση της κάνναβης. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε 3πλασιασμό της χρήσης κάνναβης στις μαθητικές ηλικίες, μείωση της ηλικίας εισόδου στα ναρκωτικά πριν τα 14 έτη, και περίπου το 40% των νέων εισόδων σε πρόγραμμα θεραπείας να δηλώνουν εξάρτηση από κάνναβη».
Οι χθεσινές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, “Τσολιάς εν δε Τσόλια μπαντ” ενώ μαθητικά σχήματα παραχώρησαν συναυλία. Απόψε θα πραγματοποιηθεί μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, ενώ η βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία των «Πυξ Λαξ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass