Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρεμβαίνει εισαγγελέας για το γκράφιτι στο χαμάμ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε»

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2019 22:20

Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «E» σχετικά με το γκράφιτι που έγινε στον θόλο των οθωμανικών λουτρών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος παρήγγειλε προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με κατεπείγουσα μορφή, προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκε η αξιόποινη πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας της οποίας το αντικείμενο είναι ιστορικό μνημείο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αν διαπιστωθεί ότι τελέστηκε η ως άνω πράξη, τότε πρόκειται για ένα βαρύ πλημμέλημα που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα επισύρει την ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη.

Ο κ. Δασκαλόπουλος παράλληλα ζητά να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες, και ζητά να επισυναφθεί -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η έκθεση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που να αποδεικνύει ότι το εν λόγω κτίσμα είναι ιστορικό μνημείο, με την Εισαγγελία Εφετών να δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά σχετικά με θέματα που άπτονται του ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

*Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια είχε σημειώσει μιλώντας στην «Ε» για το γκράφιτι στον θόλο των Οθωμανικών Λουτρών ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι κάτι που μας ρεζιλεύει διεθνώς, αφού από εκεί περνούν τουρίστες. Ενώ επισήμανε ότι πρόκειται για δυσφήμιση στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, με τις ρυπαρογραφίες στον θόλο του Χαμάμ να έχουν φωτογραφηθεί και να έχουν σταλεί παντού.

Θανάσης Αραμπατζής

Σχετικά Άρθρα