Σύμφωνο δημάρχων για την ενέργεια και τo κλίμα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2019 15:00

Στις «Δράσεις για το κλίμα και την ενέργεια» είναι αφιερωμένη η σημερινή ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας».

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» με τον Δήμο Λαρισαίων να συμμετέχει με ενημερωτικές ημερίδες, ποδηλατοβόλτα, ξεναγήσεις και πολιτιστικές δράσεις.

Στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων, στις 10 σήμερα το πρωί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο θα γίνει ενημέρωση για το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια και τις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων. Ενώ με αφορμή την ημερίδα που θα ακολουθήσει και διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ Α.Ε., σημειώνεται πως «ο τομέας των αστικών μεταφορών αποτελεί σημαντικό πεδίο δράσεων για το κλίμα και την ενέργεια» ενώ θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο των ίδιων δράσεων, χθες το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου, διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Ας ποδηλατήσουμε με κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής». Σε μια μικρή πίστα μπροστά στην Ιατρική Σχολή, μικροί ποδηλάτες μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες, απόλαυσαν την άθληση με ποδήλατο, ενώ παράλληλα εξασκήθηκαν σε βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Παράλληλα, με το ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων υλοποιήθηκε η δράση «Ας ζωγραφίσουμε το κράνος των ονείρων μας».

Να σημειωθεί πως σήμερα και αύριο Πέμπτη στην Κεντρική πλατεία διοργανώνεται έκθεση ποδηλάτων από την ORIENT BIKES και ενημέρωση για θέματα συντήρησης του ποδηλάτου και ασφάλειας, τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Επίσης, αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 18:00, στην Κεντρική πλατεία διοργανώνεται λαϊκή ποδηλατοδρομία «Ποδηλατώ με ασφάλεια», από τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο «Πηνειός» και τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Η διαδρομή θα γίνει σε υφιστάμενους ποδηλατόδρομους, καθώς και σε δρόμους στους οποίους θα κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα: Κεντρική πλατεία – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ηλιοδώρου – Ρούσβελτ – Ιουστινιανού – Σεφέρη – Αγιάς – 31ης Αυγούστου – Βενιζέλου – Α’ Αρχαίο Θέατρο (στάση για ανασύνταξη) – Κυκλικός κόμβος – Γρ. Λαμπράκη – Δεξιά κάθοδος στον Πηνειό – Ποτάμι (βόρεια πλευρά) μέχρι τη Λαγού – Γέφυρα – Ποτάμι (νότια πλευρά) – Λιμανάκι – Γεωργιάδου – Βενιζέλου – Α’ Αρχαίο Θέατρο – Παπαναστασίου – Κεντρική πλατεία.

Στον τερματισμό θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατοδρομία και θα γίνει κλήρωση δώρων (ποδήλατα, κράνη κ.ά.). (Εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής: 40’. Προτείνεται: κράνος, άνετα ρούχα και νερό).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass