Μειωμένα εισιτήρια για μαθητές και σπουδαστές

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 16:30

Αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι συμπολίτες μας αλλά και επιβραβεύοντας συγχρόνως την επί σειρά ετών εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού προς την εταιρεία και ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας συνεχίζει την κοινωνική της πολιτική, παρέχοντας εκπτώσεις στο κόστος μετακίνησης για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ΙΕΚ.

Οι εκπτώσεις ισχύουν για τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών όπως αναφέρονται:

Όλοι οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων δημοσίων και ιδιωτικών μπορούν να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% κάθε μέρα (καθώς και Σάββατο, Κυριακή και αργίες) για όλες τις ώρες της ημέρας και για κάθε δραστηριότητα, με μόνη υποχρέωση την επίδειξη του μαθητικού πάσο που θα φέρει σφραγίδα θεώρησης από τον διευθυντή του σχολείου. Το χρώμα του μαθητικού πάσο για το σχολικό έτος 2019-2020 είναι πράσινο και οι μαθητές θα το προμηθεύονται από τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Επίσης όλοι οι μαθητές Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων δημόσιων και ιδιωτικών μπορούν να μετακινούνται με τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€. Η κάρτα εκδίδεται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (Κύπρου 84, 5ος όροφος). Για την έκδοσή της δεν απαιτείται φωτογραφία, αλλά την πρώτη φορά η αυτοπρόσωπη παρουσία του μαθητή/μαθήτριας μαζί με τον γονέα του/της και με το μαθητικό του/της πάσο.

Για τους σπουδαστές των ΙΕΚ παρέχεται το δικαίωμα να μετακινούνται με τη χρήση της φοιτητικής - μαθητικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές Α' και Β' Ζώνης με κόστος 35€, αντί 50€ ή 65€ για την Α' και Β' Ζώνη αντίστοιχα. Για τις μεμονωμένες μετακινήσεις τους θα καταβάλλουν εισιτήριο με έκπτωση 25% και συγκεκριμένα για την Α' Ζώνη χρώμα κίτρινο με κόστος 0,90€ αντί 1,20 € και για τη Β' Ζώνη χρώμα καφέ με κόστος 1,30 € αντί 1,70 €. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις μετακινήσεις τους με μειωμένο εισιτήριο είναι να έχουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο, το οποίο θα φέρει θεώρηση από τον διευθυντή του ΙΕΚ και από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. Οι σπουδαστές των ΙΕΚ τα πάσο θα τα προμηθεύονται από τα ΙΕΚ που θα φοιτούν.

Οι σπουδαστές ΙΕΚ για την έκδοση της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών απαιτείται πέραν της αυτοπρόσωπης παρουσίας, να φέρουν μαζί τους το σπουδαστικό πάσο και την αστυνομική τους ταυτότητα. Για τους φοιτητές που φοιτούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης μας παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% επιδεικνύοντας την ακαδημαϊκή ταυτότητά τους. Το ίδιο θα ισχύει και για τους πρωτοετείς φοιτητές με μόνη υποχρέωση να φέρουν μαζί τους τη βεβαίωση ηλεκτρονικής εγγραφής. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές ότι έως τις 31/10/2019 θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την έκδοση της ακαδημαϊκής ταυτότητας, την οποία θα χρησιμοποιούν καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους φοιτητές ότι μπορούν να μετακινούνται με την ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην Α' και Β' Ζώνη η οποία ισχύει από 1/10/2019 έως 30/9/2020 με κόστος 250€ ή τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με κόστος 35€ για Α' και Β' Ζώνη.

Επίσης όλοι οι προαναφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του πακέτου προσφοράς 10 εισιτήρια +1 εισιτήριο δώρο. Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο, όπως αναφέραμε, έχουν όλοι οι μαθητές από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι τη λήξη, συμπεριλαμβανομένου Σαββάτων, Κυριακών και αργιών, ενώ για τους φοιτητές το δικαίωμα του μειωμένου κομίστρου ισχύει καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://www.ktelast-larisas.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass