Μια… άλλη μέρα!

Οι Λαρισαίοι άφησαν το αυτοκίνητο και αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης * Απ. Καλογιάννης: Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο κέντρο

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2019 22:00

Γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα χθες το πρωί στο κέντρο της Λάρισας, καθώς πλήθος κόσμου, βοηθούμενοι κι από τις καλές καιρικές συνθήκες, απόλαυσαν μια διαφορετική πόλη, στην οποία κυριάρχησαν τα παιχνίδια, οι μουσικές και ο εθελοντισμός.

Όλα αυτά χάρη στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που διοργάνωσε η δημοτική αρχή, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στους συμπολίτες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος, το κέντρο της πόλης με περίμετρο τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου – Παναγούλη – Παπαναστασίου – Μανωλάκη – Γεωργιάδου παρέμεινε κλειστό για τα οχήματα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ στο διάστημα αυτό οι μετακινήσεις με το Αστικό ΚΤΕΛ ήταν δωρεάν για παιδιά και με μισό εισιτήριο για τους ενήλικες.

Στο ίδιο διάστημα, στο άδειο από οχήματα κέντρο διοργανώθηκαν ποικίλες ενδιαφέρουσες δράσεις, τις οποίες αγκάλισαν οι Λαρισαίοι, όπως σκάκι ανοιχτού χώρου, πινγκ - πονγκ, δημιουργική ζωγραφική σε διαβάσεις πεζών και ράμπες πρόσβασης, έκθεση φωτογραφίας, βόλτα στην πόλη με το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ και συναυλίες σε τρία κεντρικά σημεία της Λάρισας.

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Εμφανώς ικανοποιημένος από την επιτυχία των εκδηλώσεων και τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτές, εμφανίστηκε μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. «Ολοκληρώνουμε σήμερα με μεγάλη επιτυχία όλο το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώσαμε σαν Δήμος Λαρισαίων και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την ανταπόκριση που είχε από τους συμπολίτες. Αποδείχτηκε ότι η βιώσιμη κινητικότητα, όπως και η απόδοση δημόσιων χώρων στους πολίτες αποτελεί ανάγκη κι ένα μεγάλο στοίχημα για τη δημοτική αρχή που θα κερδίσουμε. Φαίνεται καθαρά ότι η Λάρισα επιθυμεί ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο θα κυριαρχούν οι πεζοί, τα ποδήλατα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χρειάζεται μια αλλαγή κουλτούρας στο κέντρο, χωρίς ΙΧ, χωρίς σταθμεύσεις οχημάτων, για να χαρούν οι συμπολίτες την πόλη που συνεχώς εξελίσσεται. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις και συνέβαλαν στην πετυχημένη διοργάνωσή τους» κατέληξε ο δήμαρχος.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Στις εκδηλώσεις «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» συμμετείχε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, με την εκδήλωση «Τα παιδιά τρέχουν στο ποτάμι».

Η κοίτη του ποταμού χθες το απόγευμα γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή. Σε όλα τα παιδιά στο τέλος δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass