Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το προσφυγικό

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2019 22:00

Συγκροτήθηκε χθες, στην πρώτη συνάντηση των μελών της, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων για το προσφυγικό.

Η 7μελής Επιτροπή συγκροτήθηκε μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξετασθεί η κατάσταση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο, ενόσω δήμαρχος και βουλευτές του νομού ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Με δεδομένη την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση προσφυγικών δομών στη νησιωτική Ελλάδα, με δημιουργία νέων ή επέκταση υπαρχουσών στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο Δήμος Λαρισαίων έσπευσε να σημειώσει τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των φιλοξενούμενων στο Κουτσόχερο, καθώς πρόκειται ήδη για μια «μη διαχειρίσιμη κατάσταση», αλλά και για το ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερης δομής στον νομό, όπως αρχικά σχεδιαζόταν για το Κυψελοχώρι.

Με αφορμή το θέμα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού η οποία – μεταξύ άλλων – κατέληξε στο αίτημα της συνάντησης με τον κ. Χρυσοχοΐδη, η ικανοποίηση του οποίου εκκρεμεί.

Το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας στην τελευταία του συνεδρίαση όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία της Διαπαραταξιακής για να εξετασθεί η κατάσταση στη δομή του Κουτσοχέρου. Σημειώνεται πως στην ίδια συνεδρίαση, πρόεδροι γειτονικών κοινοτήτων ανέδειξαν προβλήματα με αφορμή φαινόμενα κλοπών σε ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες.

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ

Στη χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντ. Πράπας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Σωτ. Βούλγαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι των παρατάξεων, Απ. Παπαπαρίσης, Γ. Παπαδούλης, Α. Νασιώκας, Αχ. Λώλος και Αλ. Νάρης οι οποίοι θα αποτελέσουν τα μέλη της Επιτροπής που θα ασχοληθεί με το προσφυγικό, εξετάζοντας παράλληλα το θέμα της λειτουργίας της δομής στο Κουτσόχερο.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν χθες να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής για τον ρόλο των Μελών του Τοπικού Συντονιστικού από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σωτ. Βούλγαρη.

Να υπάρξει επίσης συνάντηση της Επιτροπής με τους φορείς που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό (ΜΚΟ DRC, Στρατός, ΕΛ.ΑΣ., Περιφέρεια, Δήμος, Ύπατη Αρμοστεία κ.ά.) την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 12 μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, αποφασίσθηκε μέλη της Διαπαταραξιακής Επιτροπής να επισκεφθούν τη δομή στο Κουτσόχερο.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass