Επαφές της κ. Kate Smith στη Λάρισα

Η ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ- EXALCO» ΚΑΙ «ΟΛΥΜΠΟΣ-ΤΥΡΑΣ».

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2019 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2019 21:03
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρόεδρο του Π.Σ. και αντιπεριφερειάρχες Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον πρόεδρο του Π.Σ. και αντιπεριφερειάρχες

Σειρά επαφών στη Λάρισα είχε χθες η Βρετανίδα πρέσβης στην Αθήνα κα. Kate Smith, στη διάρκεια των οποίων συζήτησε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ενώ ενημερώθηκε για ζητήματα της πόλης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και για τις εξαγωγικές δραστηριότητες βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.

Μιλώντας πολύ καλά ελληνικά, η κα Smith επισκέφθηκε τον δήμαρχο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την εφημερίδα «Ελευθερία», την «Exalco» και την «Όλυμπος-Τυράς».

Συγκεκριμένα:

* Η συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με την κ. Smith να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τη ζωντάνια και τον δυναμισμό της πόλης. Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε την πρέσβη της Μεγ. Βρετανίας για τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής σε διάφορα επίπεδα, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο συζητήθηκε και το θέμα του brexit.

O Καλογιάννης προσέφερε στην κ. πρέσβη εκδόσεις του Δήμου Λαρισαίων, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Π. Καμάρης.

* Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την κα Kate Smith, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλειος Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Πολιτισμού Νίκος Λιούπας, οι οποίοι την ενημέρωσαν για το έργο και τις δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα της οικονομίας αλλά και της ευρωπαϊκής κοινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα κύρια ζητήματα της επικαιρότητας που δεν είναι άλλα από το Brexit αλλά και η κατάρρευση του γνωστού tour operator Thomas Cook.

Στη Βρετανίδα πρέσβη ως ενθύμιο της συνάντησης προσφέρθηκαν αναμνηστικά, ενώ υπήρξε η επιθυμία για στενότερη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βρετανικής Πρεσβείας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Στα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία» την κα Smith και τον υπεύθυνο πολιτικών θεμάτων της πρεσβείας κ. Χρ. Ψάλτη, υποδέχτηκαν ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Μιχαλόπουλος και ο εκ των διευθυντών σύνταξης Δημ. Χατζηευθυμίου, οι οποίοι την ενημέρωσαν για θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και απασχολούν την τοπική κοινωνία (αγροτικό, οικονομία, προσφυγικό κ.ά), καθώς και την έκδοση της «Ελευθερίας». Παλιά γνώριμη της εκδότριας κ. Δανάης Δημητρακοπούλου, η Βρετανίδα πρέσβης δήλωσε γνώστης της δυναμικής της «Ε» και εκτός των ορίων της Λάρισας.

* Το μεσημέρι η κα Smith ξεναγήθηκε στην «Exalco» από τον πρόεδρο του Ομίλου «Βιοκαρπετ- Exalco» κ. Γιάννη Καντώνια, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Όλυμπος- Τυράς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass