"Κανονικότητα σημαίνει και καταβολή των ειδικών τους αποζημιώσεων"

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2019 15:22

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη χαρακτηριστική καθυστέρηση που επιδεικνύει η Πολιτεία για την καταβολή της αποζημίωσης για νυχτερινή απασχόληση, αλλά και μιας σειράς άλλων ειδικών αποζημιώσεων, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της "ο ν. 4472/2017 για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021», προέβλεπε με σαφήνεια ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των ΕΔ δικαιούνται ειδικών αποζημιώσεων, λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών εργασίας τους, πέραν των πέντε ημερών την εβδομάδα, αλλά και λόγω νυχτερινής απασχόλησης.

Για την εφαρμογή των ανωτέρω, ο ίδιος νόμος προβλέπει την έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία ωστόσο, παρά την παρέλευση 2 ετών, δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Επιπλέον, και ειδικά στον Στρατό Ξηράς έχει σταματήσει από 01-01-2018 να καταβάλλεται ακόμη και η αποζημίωση για εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας σε ημέρες αργίας, που ανερχόταν στο ποσό των 8,80 ευρώ/υπηρεσία".

Με την ερώτησή της η Ευαγγελία Λιακούλη καλεί τους δύο συναρμόδιους υπουργούς να εφαρμόσουν τα όσα η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει, δεδομένου ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης επέδειξαν υψηλό επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και φιλοπατρία, παρά τις μεγάλες εισοδηματικές περικοπές που υπέστησαν. «‘’Η επιστροφή στην κανονικότητα’’ μπορεί να βρει πεδίο δόξης λαμπρό στην επιτέλους καταβολή των δεδουλευμένων των στελεχών των ΕΔ», καταλήγει το κείμενο της ερώτησης της Λαρισαίας πολιτικού χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass