Δίπλα στους μαθητές το... κακό παράδειγμα!

ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 22:00

Δίπλα σε μια κυψέλη εκπαίδευσης της νέας γενιάς, όπου μεταξύ άλλων καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνείδηση, δεσπόζει περίτρανα το κακό παράδειγμα της ανεύθυνης στάσης του ανθρώπου απέναντι στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τόσο μπροστά από το 17ο Δημοτικό Σχολείο, τα 4ο και 47ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, όσο και στους χώρους της πλατείας Ανθούπολης, που βρίσκεται δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα, δημιουργούνται καθημερινά σκουπιδότοποι!

Σκουπίδια βρίσκονται διάσπαρτα στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, ξεχειλίζουν από τους μικρούς κάδους του Δήμου Λαρισαίων έξω από τα σχολεία και σε όλη την έκταση της πλατείας, σκουπίδια έχουν σκεπάσει τα νερά του σιντριβανιού της, έχουν φράξει τα ανοιχτά λούκια μεταφοράς νερού στον ίδιο χώρο, ενώ επίσης μολύνουν τους πράσινους χώρους της.

Οι εικόνες, αν μη τι άλλο, δημιουργούν προβληματισμό και ερωτήματα. Πόσο άλλωστε όταν οι σκουπιδότοποι δημιουργούνται δίπλα σε σχολεία, όπου η εκπαίδευση των μαθητών τους, περιλαμβάνει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης, κανόνες περιβαλλοντικής ηθικής…

Και όλα αυτά, σε μια εποχή, που ο πλανήτης κινδυνεύει από την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, σε μια εποχή όπου μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές (βλέπε πυρκαγιές στον Αμαζόνιο) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μη αναστρέψιμη κατάσταση, σε μια εποχή όπου οι προηγούμενες γενιές απέτυχαν και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις νεότερες μέσα από προσπάθειες που γίνονται στην εκπαίδευση, όπως περιβαλλοντικά προγράμματα κ.α.

Φυσικά δεν ρίχνουμε την ευθύνη στους μαθητές. Μιμούνται!

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass