Καταστροφική μπόρα «χτύπησε» τη Λάρισα

* ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ EΣΠΑΣΑΝ ΚΛΩΝΑΡΙΑ - ΔΕΝΤΡΟ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΕΦΡΑΞΑΝ ΦΡΕΑΤΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2019 22:15

Καταιγίδα «χτύπησε» με σφοδρότητα χθες τη Λάρισα, προκαλώντας αναστάτωση και καταστροφές στην πόλη.

Δρόμοι πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης και ο ισχυρός άνεμος που εκδηλώθηκε με ριπές 6 μποφόρ, ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κλωνάρια, σε πολλά σημεία της.

Συναγερμός σήμανε από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του έντονου καιρικού φαινομένου, στη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, καθώς πήραν φωτιά οι τηλεφωνικές γραμμές, με κλήσεις πολιτών για πτώσεις δέντρων και κλαδιών στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, απ' άκρη σε άκρη της Λάρισας.

Στην οδό Υψηλάντου δέντρο έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου πτώση δέντρου προκάλεσε πρόβλημα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων και ανάλογα προβλήματα από πτώσεις δέντρων και κλαδιών παρατηρήθηκαν στις οδούς Καρδίτσης, Σκαρλάτου Σούτσου, Καλλιμάχου, Σαρίμβεη, Παπανδρέου, Μανουσάκη, Σωκράτους... κ.ά.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Ζαούτσο, επτά συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου εξόρμησαν στην πόλη, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες, στη διάρκεια της καταιγίδας, να μεταφέρουν τα σπασμένα δέντρα και κλαδιά.

Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, όταν κόπασε η μπόρα, τα συνεργεία είχαν ολοκληρώσει το έργο τους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ζαούτσο θα συνεχίσουν και αύριο τη συλλογή κλαδιών που βρίσκονται συγκεντρωμένα σε χώρους πεζοδρομίων (απομεινάρια κλαδεμάτων).

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου διαθέτει σήμερα μόνο ένα αυτοκίνητο για τη συλλογή των κλαδιών, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της, ενώ αναμένεται η προμήθεια νέων οχημάτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος».

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΞΑΝΑ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, όπως αναφέρει στην «Ε» ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, σημειώνοντας ότι νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεσπάσει στη Θεσσαλία, μεθαύριο Δευτέρα.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο το βράδυ ξεκινά και πάλι σταδιακή αλλαγή του καιρού, η οποία θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου, με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί (7 μποφόρ), Ανατολικοί και Βόρειο-ανατολικοί. Από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου παρατηρείται βελτίωση...».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

* * *

Μικροπροβλήματα στα Φάρσαλα

Έντονη βροχόπτωση έπληξε χθες το πρωί την πόλη των Φαρσάλων και όλη την επαρχία, όπου κατά διαστήματα ήταν έντονη, δημιουργώντας παράλληλα και μικροχαλαζόπτωση, ευτυχώς χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις καλλιέργειες.

Τη βροχή συνόδευσαν αστραπές και έντονες ριπές ανέμου, όπου σημειώθηκαν τρεις πτώσεις δέντρων σε διαφορετικά σημεία: στην Τρίγωνη πλατεία, στο 3o Δημοτικό Φαρσάλων και στη διασταύρωση Βόλου - Ρευματιάς, σημεία στα οποία επενέβησαν άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Φαρσάλων.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass