Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2019 15:54

Δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Γ΄ Λυκείου

H «Paradox Interactive» Ηλεκτρονικές Εκδόσεις στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο καθηγητή Πληροφορικής Δρ. Παπαϊωάννου Γεώργιο, διοργανώνει σειρά φροντιστηριακών μαθημάτων εξ αποστάσεως δωρεάν για το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Γ’ Λυκείου «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ)» σε 100 συνολικά μαθητές στην ελληνική επικράτεια.

Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετοχής είναι μεγάλος, θα γίνει κλήρωση. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου και θα είναι ωριαία, δύο φορές την εβδομάδα. Οι ώρες θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών οι οποίες γίνονται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.paradoxinteractive.gr/aepp-free/ και μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2019.

Από αύριο τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ξεκινά από αύριο τις απογευματινές ώρες, από 6-9, στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας (Ιουστινιανού & Βουτσιλά) η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ε.Λ.Μ.Ε., για τους μαθητές Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι μαθητές να προσέλθουν στο 5ο Γυμνάσιο αύριο τις ώρες 6-9 μ.μ. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα – έκκληση, σε εκπαιδευτικούς (Μαθηματικό, Φιλόλογο, Φυσικό, Χημικό) να δηλώσουν συμμετοχή, για εθελοντική διδασκαλία στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στέλνοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Λ.Μ.Ε. (elmelar@otenet.gr)

Εξετάσεις για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας

Έως και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου (ώρα 15:00), θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2019. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 για τα επίπεδα:

- Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

- Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Λάρισας. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας από 8.30 – 15.00.

«Να αποσυρθούν τα θρησκευτικά Γαβρόγλου»

ΖΗΤΑ Η ΠΕΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την απόσυρση από τα σχολεία των Προγραμμάτων Σπουδών, των Οδηγών Εκπαιδευτικού και του συνόλου της διδακτέας ύλης, που αφορά στην ακυρωμένη απόφαση του κ. Γαβρόγλου για τα Θρησκευτικά, ζητά με ανοιχτή επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Στην επιστολή της η ΠΕΘ ζητά επίσης να υπάρξει απόφαση για την άμεση επανεκτύπωση των βιβλίων που ίσχυαν πριν το 2016 και τη διανομή τους στα σχολεία, οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς, που διδάσκουν το μάθημα στο σχολείο, για διδασκαλία, σύμφωνη με τα Αναλυτικά Προγράμματα 2003-2006 του μαθήματος των Θρησκευτικών και τέλος να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκπόνησης Νέου Προγράμματος και νέων σχολικών εγχειριδίων για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Καταλήγοντας η ΠΕΘ στην επιστολή της δηλώνει εμπιστοσύνη στην κρίση της υπουργού και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα που προέκυψαν από τις άστοχες πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass