17 δημόσια κτίρια αναβαθμίζονται ενεργειακά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Tα 9 κτίρια που αφορούν στον ν. Λάρισας * Κ. Αγοραστός: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος, προστατεύουμε το περιβάλλον, εξοικονομούμε χρήματα

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 22:04
Το Διοικητήριο της 1ης Στρατιάς είναι μεταξύ των δημόσιων κτιρίων που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά Το Διοικητήριο της 1ης Στρατιάς είναι μεταξύ των δημόσιων κτιρίων που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά

Δεκαεπτά δημόσια κτίρια στη Θεσσαλία, εκ ων οποίων τα 9 στον νομό Λάρισας πρόκειται να αναβαθμιστούν ενεργειακά, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός αποφάσισε την ένταξη των έργων στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-202, με συνολικό

προϋπολογισμό (επιλέξιμη πρόσκληση) 20 εκατ. ευρώ.
Τα έργα υποβλήθηκαν από τους φορείς στην Πρόσκληση «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία» του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκδόθηκε ο προσωρινός Πίνακας Κατάταξης των θετικά Αξιολογημένων Προτάσεων, οι οποίες κι έγιναν δεκτές (δεν υπήρξαν ενστάσεις). Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την β’ φάση ένταξης κτιρίων από την Περιφέρεια στο σχετικό πρόγραμμα, καθώς τον Ιανουάριο είχαν ενταχθεί άλλα 11 κτίρια.
Τα έργα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Η μετάβαση προς μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον αποτελεί βασική αναπτυξιακή προτεραιότητα της Περιφέρειας, καθότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοσίων κτιρίων οδηγεί σε μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται.
Κ. Αγοραστός
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην «ΕτΔ» ο κ. Κ. Αγοραστός: «Λόγω του μεγάλου ενεργειακού κόστος που δαπανούν τα δημόσια κτήρια, αλλά και λόγω της παλαιότητάς τους, αποφασίσαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισής τους, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, ενώ με προηγούμενη απόφαση είχαν χρηματοδοτηθεί με 11 εκατ. άλλα 11 κτίρια, μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας. Με τα έργα αυτά αλλάζουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργούμε τις συνθήκες προκειμένου να έχουμε μικρότερο ενεργειακό κόστος, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας χρήματα που μπορούν να διοχετευτούν σε άλλες δράσεις. Παράλληλα με τα έργα αυτά δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Ιδιαίτερα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκο Παπαγεωργίου, τη Διοίκηση του ΤΕΕ και τις υπηρεσίες μας, συνεργαστήκαμε υποδειγματικά για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του ΤΕΕ».
Τα έργα
Τα 9 από τα συνολικά 17 έργα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στον νομό Λάρισας είναι:
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass