Ας δούμε επιτέλους τα πραγματικά αίτια της κρίσης

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 16:05

Κριτική προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, που «δεν βρήκε να πει κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους που γενούν τις προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας και άλλες χώρες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συνάντηση των 13 περιφερειαρχών με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη για το προσφυγικό», ασκεί με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως αναφέρει «ο περιφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων φύλαξης των συνόρων, με τη συνδρομή μάλιστα και των Νατοϊκών φονιάδων, για επαναπροώθηση πολλών πίσω στις χώρες τους, δηλαδή εκεί που γίνεται πόλεμος με ευθύνη των ιμπεριαλιστών ή υπάρχουν καταπιεστικά καθεστώτα. Αντί για τη δημιουργία κατάλληλων κέντρων φιλοξενίας, για όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και ιδιαίτερα αυτών που συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες στα νησιά, πρότεινε να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία που δεν έχουν δουλειά. Δηλαδή να κονομήσουν ορισμένοι από το δράμα των προσφύγων!».

Επίσης επικρίνει και τη Χρυσή Αυγή αφού «το δηλητήριο του μίσους προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της ταξικής εκμετάλλευσης, βρήκε την ευκαιρία να χύσει ακόμα μια φορά η εκπρόσωπος της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής -στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου- ως το πιο πιστό στήριγμα του εκμεταλλευτικού συστήματος και των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών που γεννούν τόσο την προσφυγιά άλλων λαών όσο και τη φτώχεια του λαού μας και άλλων λαών.

Με άλλη της ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρεται στην επερώτησή της για την ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, υπέρ του κλεισίματος των αμερικανικών βάσεων στην 110 Π.Μ. της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ότι «προκειμένου να κρύψει τη στήριξή του στην πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, δήλωσε στη συνεδρίαση του Π.Σ , αδυναμία να απαντήσει εκτός των συνόρων μας, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη γνώσης του περιεχομένου της! Μόνο ως κοροϊδία προς τον λαό της Θεσσαλίας και ως συμφωνία με την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μπορεί να εκλάβουμε αυτή την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass