Αναγκαίος ο αντισεισμικός έλεγχος σε σχολεία

Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2019 15:28

Ερώτηση σχετικά με επείγουσα ανάγκη αντισεισμικού ελέγχου των σχολείων της χώρας κατέθεσε προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «Δυστυχώς, η σεισμικότητα της χώρας μας είναι δεδομένη, με την Ελλάδα να εμφανίζεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη και 6η σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεσούσης της κρίσης, οι προσεισμικοί έλεγχοι των σχολικών κτιρίων της χώρας ατόνησαν. Το πρόβλημα επιτείνεται επιπλέον, από την παλαιότητα των σχολικών (τουλάχιστον το 55% των σχολικών κτιρίων είναι της περιόδου 1959 – 1985), καθώς και των ξεπερασμένων αντισεισμικών προδιαγραφών που τα διέπουν. Συνέπεια των παραπάνω είναι το 1,3 εκατ. μαθητών όλης της χώρας, να βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η Λαρισαία πολιτικός καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς, να προβούν σε ενδελεχή προσεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτιρίων της χώρας (στατική επάρκεια, εξόδους διαφυγής, πυρασφάλεια, επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης κλπ.) το συντομότερο δυνατόν, με τη συνεργασία, τόσο των αρμόδιων κρατικών επιτροπών, όσο και των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ. Παράλληλα, ζητά την έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλόλητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης για όλες τις σχολικές μονάδες, έτσι ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass