Ολοκληρώνεται ο τρύγος

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ – ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΝΟΙ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 22:04
Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου Από τη χθεσινή σύσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου

Ολοκληρώνεται με δύο μέρες παράταση λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων και ο φετινός τρύγος στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Η παράταση δόθηκε καθώς οι αμπελουργοί αδυνατούσαν χθες να ολοκληρώσουν τον Τρύγο, επειδή τα γεωργικά μηχανήματα αλλά και οι τρυγητές δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των σταφυλιών.

Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μια καθημερινή σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, όπου διαπιστώθηκε ότι η χρονιά από ποιοτικής άποψης υπήρξε πάρα πολύ καλή, αφού έχει παραχθεί και έχει συλλεχθεί ένα άριστο προϊόν, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την παραγωγή εκλεκτών κρασιών.

Φέτος παρελήφθησαν 11 χιλιάδες τόνοι όλων των ποικιλιών σταφυλιών με πολλούς βαθμούς Βe. Υπήρξε σε κάποιες περιοχές μείωση της παραγωγής λόγω της χαλαζόπτωσης και του περονόσπορου. Επίσης, ο Τρύγος έγινε φέτος κάτω από άριστες καιρικές συνθήκες, γεγονός που επηρεάζει θετικά τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα.

Στη χθεσινή σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οινοποιείου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο ταμίας της διοίκησης κ. Δανιήλ Νάκας, καθώς επίσης ο γενικός διευθυντής κ. Βαγγέλης Σίκαλος, η αν. διευθύντρια κ. Αναστασία Παναγιώτου, η υπεύθυνη γεωπόνος κ. Ζαΐρα Παπαφίγκου και ο προϊστάμενος παραγωγής και τεχνικού τμήματος κ. Βαγγέλης Μαμανός.

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια του συνεταιρισμού να κρατηθούν οι τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα, αυτό επιτεύχθηκε και φέτος, και εκτός του Οινοποιείου Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass