Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Δεν είναι δικό μας το αεροσκάφος»

*«Η απογείωση από την Τερψιθέα απαιτεί κατάθεση σχεδίου πτήσης και άδεια»

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2015 0:14 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Αυγ 2015 18:54

 

Τοποθέτηση με την οποία ξεκαθαρίζει πως το μονοκινητήριο αεροσκάφος που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων στις παραλίες Πλαταμώνα, Νέων Πόρων, Αγιοκάμπου και Σωτηρίτσας πριν από δύο εβδομάδες, δεν ανήκει στο δυναμικό της έκανε η Αερολέσχη Λάρισας. Μάλιστα τονίζει πως δεν υπήρξε καμία απογείωση ούτε προσγείωση την Κυριακή 26 Ιουλίου. Πιο συγκεκριμένα η Αερολέσχη Λάρισας ανέφερε διά του εκπροσώπου της πως «μετά το συμβάν της 26/7/2015 η Αερολέσχη Λάρισας σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τους λοιπούς φορείς που εμπλέκονται, ανέφερε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν αφορά το αεροσκάφος της Αερολέσχης Λάρισας και δεν υπήρξε καμία απογείωση και προσγείωση κάποιου αεροσκάφους στο πεδίο της Τερψιθέας που διαχειρίζεται η Αερολέσχη Λάρισας κατά την ημέρα της συγκεκριμένης Κυριακής».

Μάλιστα κάνει γνωστό πως «η απογείωση οποιουδήποτε αεροσκάφους απαιτεί την κατάθεση σχεδίου πτήσεως, καθώς και την άδεια και παρουσία υπεύθυνου της Αερολέσχης για τον έλεγχο των πτήσεων. Χωρίς τα παραπάνω δεν επιτρέπεται η χρήση του αεροδρομίου Τερψιθέας».

Οι άνθρωποι της Αερολέσχης Λάρισας (που φέτος έκλεισε τα 40 χρόνια λειτουργίας) απευθύνουν σύνεση και υπευθυνότητα σε όλους τους χειριστές της γενικής αεροπορίας και τους καλεί με ανακοίνωσή τους να τηρούν με λεπτομέρεια τους κανόνες της ασφάλειας των πτήσεων όπως ορίζονται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και των αντίστοιχων νομοθεσιών.

*Αξίζει να τονιστεί πως μετά το δημοσίευμα της «Ε» η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας διέταξε προκαταρκτική εξέταση, που ανέλαβε το ΑΤ Αγιάς, όπου υπάγονται τα παράλια του Αγιοκάμπου.

(φωτ. αρχείου)

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass