Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 15:28

Την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και παράλληλα τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, με αφορμή τις εξελίξεις που προκάλεσε η κυβερνητική απόφαση να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή («υιοθετώντας» την πρόταση της θεραπευτικής κοινότητας), ενώ μειοψήφησαν οι προτάσεις για την έκδοση ψηφίσματος, που κατέθεσαν οι παρατάξεις της Ρένας Καραλαριώτου και Π. Κρίκη.

Αναλυτικότερα στο ψήφισμα του Δήμου Λαρισαίων, που υπερψήφισαν επίσης οι σύμβουλοι των παρατάξεων, Παν. Γούλα, Νίκ. Γαμβρούλα και ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Βαϊούλης σημειώνεται ότι «το Δ. Σ. του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ» και πως « αιφνίδια και αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο με έμμισθο, διορισμένο από την ίδια, πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του, τη φιλοσοφία και τις αρχές λειτουργίας του. Αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ.

Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα Δ.Σ. εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

Με μια γραφειοκρατική, συγκεντρωτική προσέγγιση η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό, απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.

Ζητούμε: Την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ και η θεραπευτική του πρόταση, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες και να ενισχυθεί με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων. Να στηριχθούν τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα ως βασικό μοντέλο θεραπείας».

-------------------

Αμεση ανάκληση της ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ

ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Λάρισας «Τόπος Αλληλεγγύης» με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ, σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ αλλοιώνει τον χαρακτήρα των «θεραπευτικών κοινοτήτων» του, αλλοιώνει τις θεωρητικές και κλινικές του αρχές, που βασίζονται στην ισότιμη συμμετοχή, τη συλλογικότητα και τον διάλογο. Το ΚΕΘΕΑ για 37 χρόνια, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα Δ.Σ. άμισθο, υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Λάρισας αναγνωρίζοντας τις εξαρτήσεις ως κοινωνικό πρόβλημα και τις/τους εξαρτημένες/ους σαν κομμάτι της κοινωνίας, βλέπει την αντιμετώπιση του προβλήματος με όρους κοινωνίας και όχι κρατικής παρέμβασης και αυταρχισμού. Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι του και ενώνουμε τη φωνή μας με τους ωφελημένους, τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass