«Να συνεχίσουν να εργάζονται οι συμβασιούχοι δασεργάτες»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΚΕ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2019 15:44

Στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα και την αντιπυρική προστασία στον Ν. Λάρισας αναφέρεται ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας και Περιβάλλοντος βουλευτές του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Λαρισαίο Γ. Λαμπρούλη, στην οποία επισημαίνεται: «Με το πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Απρίλιο του 2018 και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό για την αντιπυρική προστασία των οικοσυστημάτων της χώρας, προσλήφθηκαν 108 εργαζόμενοι στα τρία δασαρχεία του Νομού Λάρισας σε ειδικότητες δασολόγων, δασοπόνων, ειδικών δασικής προστασίας, διοικητικού προσωπικού και εργατών με χρηματοδότηση μέσω του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ, αρχικής διάρκειας 8 μηνών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κρίθηκε αναγκαίο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό των δασικών υπηρεσιών για αντιπυρική προστασία και συγχρόνως η κατάρτιση ανέργων σε ένα εξειδικευμένο αντικείμενο με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Τον Δεκέμβριο του 2018 με απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας άλλαξε η ειδικότητα των ανειδίκευτων εργατών σε δασεργάτες (κωδικός 651120) και το πρόγραμμα παρατάθηκε ως τις 15/11/2019, ημερομηνία λήξης του προγράμματος, που θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός την απόλυση των εργαζομένων, αφετέρου τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν στα ζητήματα της δασοπροστασίας.

Θεωρούμε πως η δασοπροστασία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά. Απαιτείται η συνέχιση της εργασίας των δασεργατών και μετά το πέρας του προγράμματος, η κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών που υπάρχουν, όπως φυσικά και η πρόσληψη και η στήριξη των δασαρχείων με επιστήμονες και τον αναγκαίο εξοπλισμό, ώστε να θωρακιστεί η δασική περιουσία της χώρας. Η σωτηρία του δασικού πλούτου και η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού δεν μπορεί να αποτελούν δημοσιονομικό κόστος, όπως και τα αναγκαία έργα προστασίας του λαού και οι εργαζόμενοι που τα υλοποιούν να μπαίνουν στη ζυγαριά “κόστος- όφελος” . Με βάση τα ανωτέρω ερωτώνται οι κ. υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν, ώστε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να εργάζονται και μετά τη λήξη του προγράμματος και να μετατραπούν ο άθλιες συμβάσεις “κοινωφελούς” εργασίας σε μόνιμης, με αξιοπρεπή μισθό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass