Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 15:48

Η ΕΛ.ΑΣ. τιμά τον Άγιο Αρτέμιο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας διοργανώνει εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου, στον προαύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 10.30 στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Λάρισας θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία, ενώ θα ακολουθήσουν ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελληνικής Αστυνομίας και, μικρή δεξίωση στη Λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας.

--------------------

Στάση εργασίας για την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας. Σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του πως «με το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, "κατά την κρίση του" και χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό.

Στο όνομα της "καταπολέμησης της γραφειοκρατίας" δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των "επενδυτών", δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.

Καταλαβαίνουμε ότι η επίθεση το επόμενο διάστημα θα ενταθεί. Από τις 31 του Οκτώβρη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, 32% των επαγγελμάτων θα απενταχθούν από τα ΒΑΕ, προκειμένου να εναρμονιστούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και ασφαλώς δεν θα σταματήσουν εδώ, προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Σήμερα Πέμπτη παίρνουμε μαζικά μέρος στη στάση εργασίας από την έναρξη μέχρι τις 11:00.

 Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στις 7:00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας. Το Σαββατοκύριακο 19 και 20 του Οκτώβρη αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και συμμετέχουμε το Σάββατο στις 19 του Οκτώβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα (δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ)».

--------------------

Διαμαρτυρία για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη ανάρτηση των μορίων των εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ στη Γ΄ Φάση.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινοποίηση του πίνακα μαζί με τα μόρια αποσπάσεων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι , ενώ έγινε ανάκληση-διόρθωση απόσπασης συναδέλφου, δεν έγινε αντικατάσταση (απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία στο ΚΥΣΠΕ ).

Παράλληλα απαιτείται η άμεση παρέμβαση από το Δ.Σ. της ΔΟΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

--------------------

Εργασίες στην οδό Φιλελλήνων

Σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Λαρισαίων εργασίες για την εγκατάσταση βυθιζόμενων μπαρών στην οδό Φιλελλήνων, στη συμβολή της με την οδό Γεωργιάδου. Ως εκ τούτου, η πρόσβαση οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο δεν θα επιτρέπεται για 48 περίπου ώρες.

--------------------

 

Αιμοδοσία στην ενορία των Αγ. Σαράντα Μαρτύρων

Όλοι οι υγιείς άνθρωποι από την ηλικία 18 μέχρι 60 ετών μπορούν να δώσουν αίμα δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Η Ενορία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας καλεί όλους σε αυτήν την αιμοδοσία μεθαύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στον υπόγειο Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτη. Το πρωί από τις 9:30 έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι θα μπορεί να προσέρχεται ο καθένας για να εκπληρώσει αυτό το ιερό χρέος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass