Να καταστεί βιώσιμος ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού

ΖΗΤΑ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 15:48

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με τη διατήρηση, αλλά και τη βιωσιμότητα του θεσμού του οικογενειακού ιατρού κατέθεσε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, από τη στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων ιατρών βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποχώρησή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η Λαρισαία βουλευτής «οι 700 περίπου οικογενειακοί γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον Οργανισμό ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, επειδή η αποζημίωσή τους, πλέον, μετατρέπεται με Υπουργική απόφαση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, από πάγια αποζημίωση της τάξης των 1.800 ευρώ μηνιαίως, σε αμοιβή «ανά κεφαλή» (per capita). Ωστόσο, οι περισσότεροι συμβεβλημένοι παθολόγοι και γενικοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν έχουν ξεπεράσει στις εγγραφές τα 1.000 άτομα (ενήλικες), με αποτέλεσμα να πιθανολογείται πως η αποζημίωσή τους για περισσότερες από 200 επισκέψεις τον μήνα, θα είναι της τάξης των 1.000 ευρώ περίπου. Το εν λόγω ποσό, ωστόσο, θεωρείται από τον κλάδο απαγορευτικό για την κάλυψη των εξόδων ενός ιατρείου, δεδομένου ότι οι περισσότερες ώρες ενός ιατρείου αφιερώνονται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, τους τελευταίους τρεις μήνες οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι απλήρωτοι, καθώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου πάγωσαν τις αμοιβές τους, προσπαθώντας να υπολογίσουν τη νέα μειωμένη μισθοδοσία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λαρισαία πολιτικός ρωτά τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να αποκτήσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ ξανά πρόσβαση σε έναν σημαντικό θεσμό Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι ο οικογενειακός ιατρός, καθώς και για το αν υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός για τους οικογενειακούς ιατρούς από πλευράς του Υπουργείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass