Σιωπηρή πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 20:21

Η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα, καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν χθες αρκετοί Λαρισαίοι, οι οποίοι περπάτησαν σιωπηρά, χωρίς συνθήματα, παρά μόνο με πλακάτ, στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Την πρωτοβουλία της δράσης είχαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Αθλητισμού.
Όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές της δράσης «Περπατάμε για την Ελευθερία», (Walk For Freedom) «σήμερα υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.
Η δράση αποτέλεσε μια ευκαιρία για την πόλη της Λάρισας να πάρει θέση ενάντια στο αόρατο αυτό έγκλημα, στο όποιο καθένας μας είναι συμμέτοχος έστω και άθελά του. Από τα χωράφια και τα φανάρια, στους οίκους ανοχής ή στον δρόμο, μέχρι τα κλειστά σπίτια, τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων βρίσκονται δίπλα μας και αυτό μας αφορά όλους!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass