Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΤΟ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 15:19

Πρόσκληση τόσο στους κατοίκους της Καρίτσας όσο και σε όλες τις λαϊκές οικογένειες «να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να αποκρούουν κάθε ρατσιστική-φασιστική αντίληψη που έντεχνα και ύπουλα προσπαθούν να καλλιεργούν νέα και παλιά ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις» απευθύνει η τομεακή επιτροπή υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της για τη δομή των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων μεταξύ άλλων αναφέρει:

«...Σε πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζεται να δείχνουμε την ίδια αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουμε μεταξύ μας, όταν μας κόβουν το ρεύμα και το νερό, όταν πλειστηριάζονται και κατάσχονται σπίτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία, όταν μας τσακίζει η ανεργία, οι φόροι και τα ληστρικά χαράτσια. Πίσω απ’ τους πολέμους που δημιουργούν τους πρόσφυγες βρίσκεται και η ελληνική αστική τάξη, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, που μετέχουν ενεργά μέσα απ’ το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, μαζί με τους συμμάχους, τους όπως οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Πίσω από οικονομικούς μετανάστες βρίσκεται η άγρια εκμετάλλευση των πόρων και της εργασίας των χωρών τους, που αναλογικό μερίδιο παίρνουν και οι μεγάλοι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως οι εφοπλιστές, ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, κ.ά. Άραγε για τους χιλιάδες Έλληνες, που έγιναν οικονομικοί μετανάστες σε άλλες χώρες, τα τελευταία χρόνια, ποιες είναι οι αιτίες και ποιοι ευθύνονται;

...Κριτήριο για τη φιλοξενία των προσφύγων πρέπει να είναι η διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, πρόσβασής τους σε υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης, με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών χωρίς καμιά εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Να καταδικάσουμε αποφασιστικά της ναζιστικής-χρυσαυγίτικης κοπής θέσεις του Βελόπουλου και άλλων, για εξορία τους σε ακατοίκητα νησιά.

Να ζητήσουμε την κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που οδηγεί σε εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα και το δικαίωμά τους να πηγαίνουν στη χώρα προορισμού που θέλουν. Να κλείσουν τα hot-spots στα νησιά και να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass