Διανομές λαθραίων τσιγάρων κατ’ οίκον

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΕΚΡΥΒΕ ΣΕ ΚΡΥΠΤΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 6.600 ΠΑΚΕΤΑ

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 22:12

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων κατέσχεσαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συλλαμβάνοντας ένα ανδρόγυνο Λαρισαίων.

Μετά από έρευνα σε αποθήκη χωριού του Δήμου Κιλελέρ, αστυνομικοί κατέσχεσαν μεταξύ άλλων 6.600 πακέτα τσιγάρων που έκρυβε το ζευγάρι σε ειδική κρύπτη αποθήκης στην οποία μάλιστα είχαν εγκαταστήσει και αφυγραντήρα για την καλύτερη διατήρηση των τσιγάρων.

Η χρήση λαθραίου καπνού έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς αρκετοί καπνιστές επιλέγουν τα φθηνότερα λαθραία, τσιγάρα και καπνό, καθώς πωλούνται μισοτιμής έναντι των προϊόντων των καπνοβιομηχανιών.  

Μάλιστα με αφορμή και τους διαρκείς ελέγχους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων γίνεται και κατ’ οίκον μετά από παραγγελίες, ενώ παλαιότερα είναι γνωστό πως γινόταν ακόμη και μέσω των λαϊκών αγορών. Τα πακέτα των λαθραίων τσιγάρων και καπνού φέρουν πλαστή ταινία φόρου κατανάλωσης για να μην προκαλούν υποψίες, ενώ η εξωτερική συσκευασία φαινομενικά «πείθει» ότι πρόκειται για προϊόντα της νόμιμης καπνοβιομηχανίας.

Για μια ακόμη φορά να σημειωθεί πως για την ελληνική πολιτεία και τους φορείς της, η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων διώκεται μόνο ως παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Όταν στην πραγματικότητα τίθεται θέμα υγείας για τους καπνιστές με δεδομένο ότι ο καπνός των λαθραίων προϊόντων είναι αμφιβόλου ποιότητας και είναι γνωστές οι βλάβες που προκαλούν στην υγεία των καπνιστών, τα νόμιμα καπνικά προϊόντα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, ο λαθραίος καπνός εισάγεται στην Ελλάδα από άλλες χώρες και παράνομα συσκευάζεται σε περιοχές της Αττικής, μεταξύ άλλων, και στη συνέχεια διακινείται στην υπόλοιπη χώρα.

Η διάσταση του προβλήματος, όπως και στην περιοχή μας, αποδεικνύεται από τα χιλιάδες πακέτα τσιγάρων και καπνού που κάθε φορά κατάσχονται, με τους συλληφθέντες (σ.σ. απλά διακινητές) να αφήνονται ελεύθεροι καταβάλλοντας το αντίτιμο που αντιστοιχεί στην παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Για την υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν χθες το πρωί «στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο άτομα, ηλικίας 48 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων για κατοχή και πώληση καπνικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε οικία των δραστών, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη) παρακείμενης αποθήκης και κατασχέθηκαν: 6.600 πακέτα τσιγάρων και 170 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και, ένας αφυγραντήρας, που χρησιμοποιούταν για να διατηρείται ο χώρος ξηρός» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass