«Αντεργατικό το αναπτυξιακό νομοσχέδιο»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» ΤΟΝΙΣTΗΚΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 15:28
Η κ. Αν. Χατζηβασίλη Η κ. Αν. Χατζηβασίλη

«Το λεγόμενο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πέρα για πέρα αντεργατικό» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Μπλέκος, μιλώντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΕΚΛ.

Το συλλαλητήριο, που έγινε χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία, ήταν ενταγμένο στις κινητοποιήσεις «κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης» με τους διαδηλωτές να ζητούν από την κυβέρνηση της ΝΔ «να το πάρει τώρα πίσω».

Με τον κ. Μπλέκο να τονίζει μεταξύ άλλων ότι «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον απεργοκτόνο νόμο «παίξαν τα ρέστα τους», δείχνοντας ότι δεν σταματάνε πουθενά. Με την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την αντεργατική επίθεση, τα ίδια κάνουν. Αυτά που περιλαμβάνει το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, για έλεγχο των συνδικάτων και του περιεχομένου των αγώνων, για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και μεγαλύτερη συμπίεση των μισθών, είναι δικές τους δημόσια διατυπωμένες προτάσεις, που έχουν συμφωνηθεί με τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου».

Για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρσι τον Αύγουστο, μιλούσε για «δίκαιη» ανάπτυξη. Η σημερινή κυβέρνηση, αφού παρέλαβε τη «δίκαιη» ανάπτυξη των προηγούμενων, δηλώνει ότι η δική της ανάπτυξη θα είναι «για όλους».

Η ανάπτυξή τους μας έχει χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μεροκάματα πείνας. Δίπλα σε όλα αυτά που ζούμε από πρώτο χέρι, τώρα θέλουν να εξασφαλίσουν ότι τα μεροκάματα όχι μόνο θα παραμείνουν καθηλωμένα, αλλά με κάθε τρόπο θα μειώνονται: Με γενίκευση της μισής δουλειάς. Με χτύπημα του σταθερού χρόνου εργασίας. Με ακόμη περισσότερο χτύπημα του κατώτερου και μέσου μισθού».

«Δεν είναι για το δικό μας όφελος ούτε οι συμφωνίες με τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά γεράκια, που κλείνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση και μας φέρνουν μπροστά σε νέους κινδύνους, ούτε οι συμφωνίες με την ΕΕ, που έκλεισαν οι προηγούμενοι και τηρούν μέχρι κεραίας και οι τωρινοί κυβερνώντες.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, βλέπουμε να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα και οι κίνδυνοι. Βλέπουμε το αίσχος των «hot spots», τους καμένους στη Μόρια, τους πνιγμένους στο Αιγαίο, τους κυβερνώντες να μας λένε ότι θα συνεχίσουν από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, ότι θα μας μπουκώσουν με «ανάπτυξη για όλους».

Τα σωματεία των εργατών πρέπει να σταθούν δίπλα στους πρόσφυγες. Οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας φανερώνουν ότι παίρνονται μέτρα καταστολής γιατί η αντεργατική πολιτική και επίθεση συνεχίζεται αμείωτη.

Θέλουν να ελέγξουν το περιεχόμενο των αγώνων και τη λειτουργία των συνδικάτων στα πλαίσια και τα ραβασάκια που θα στέλνει ο ΣΕΒ. Δηλαδή, να φτιάξουν συνδικάτα όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Αλλά υπάρχει ακόμη μια απόδειξη που δείχνει ότι η αντεργατική πολιτική θα συνεχιστεί αμείωτη. Η αντικομμουνιστική υστερία, που εκδηλώνεται εντός και εκτός της χώρας, βοηθάει τον καθένα να καταλάβει τι έρχεται στη συνέχεια» κατέληξε ο ομιλητής.

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε η φοιτήτρια και μέλος του ΣΔ της ΣΕΥΠ Αναστασία Χατζηβασίλη, καταγγέλλοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ισοτιμία πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων, ανακοινώνοντας επίσης το πανελλαδικό συλλαλητήριο φοιτητών στις 4 Νοεμβρίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Αθαν. Αθανασιάδης σημειώνοντας πως και οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αφορμή την «υποβάθμιση της δημόσιας υγείας από τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία διαμαρτυρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass