Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2019 15:40

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, διοργανώνουν ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας(28ης Οκτωβρίου 9)

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη κακοήθη νόσο στις γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό. Κάθε χρόνο εμφανίζονται περίπου 270.000 νέες περιπτώσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συχνότητα αυτή παρουσιάζει αυξητική τάση. Όταν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο μπορεί να είναι και 100% ιάσιμος και είναι σημαντικό να δίνεται βαρύτητα στον ετήσιο προληπτικό έλεγχο για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από την ομάδα κινδύνου στην οποία ανήκουν.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Χατζηθεοφίλου και θα μιλήσουν η Χειρουργός Μαστού Επίκουρη Καθηγήτρια Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αντιγόνη Πουλτσίδη με θέμα την «πρόληψη – διαγνωστική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού», η Παθολόγος – Ογκολόγος Βασιλική Ριζούλη με θέμα «την θεραπευτική προσέγγιση στον καρκίνο του μαστού» και η Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος Φωτεινή Σιμοπούλου με θέμα «την ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί η πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πάτσγουορκ, κα. Μάνια Χατζηιωαννίδη η οποία θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες την εμπειρία της και θα δωρίσει Heart Pillows στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία για την ανακούφιση των γυναικών που υποβάλλονται σε χειρουργεία μαστού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass